Fout mailadres excursie Hist.ver. Nei-Schoonebeek

In de Jaknikker staat het bericht over een excursie die de Historische vereniging Nei-Schoonebeek op zaterdag
12 augustus organiseert. Helaas is daar een onjuist mailadres bij vermeld. Voor de goede orde daarom hieronder nogmaals het hele bericht zoals dat ook in de Jaknikker staat. Uiteraard nu met het juiste mailadres.

Fietstocht en busexcursie

De Historische Vereniging Nei-Schoonebeek houdt op zaterdag 12 augustus een fietstocht naar de kampen 14 en 15 van de Emslandkampen en kunstwerken langs de route. De lengte van de route is 32 kilometer.
Het vertrek is om 10.30 uur vanaf sportpark De Gruinte in Nieuw-Schoonebeek. Deelnemers dienen om 10.00 uur aanwezig te zijn voor inschrijving. De koffie staat klaar. Deelname kost 15 euro p.p., inclusief een lunch. Er kunnen maximaal veertig personen deelnemen. Aanmelden (graag voor 1 augustus) kan via het e-mailadres info@histvernei-schoonebeek.nl met vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

Tijdens de tocht wordt na de lunch de film ‘De grensganger’ getoond. Daarin vertelt Ab Masselink over zijn ervaringen met het vervoeren van Russische krijgsgevangenen naar het kamp in kamp Alexisdorf. Daarna gaat de route via Bathorn naar Neugnadenfeld voor een bezoek aan het museum, de Russische begraafplaats en de Turfkoepel.
De complete route staat op de website www.histvernei-schoonebeek.nl. Voor meer informatie: www.emslandkampen.nl.

Verder staat er voor zaterdag 26 augustus een excursie op het programma. Die gaat naar de voormalige kampen in Dalum, Versen, Wesuwe en Oberlangen. Het vertrek is om 9.00 uur vanaf ‘t Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Aanmelden kan bij Kees Admiraal, 0524-533384 of ca.admiraal@aol.nl. De kosten zijn 65 euro p.p., inclusief koffie/thee, lunch en vervoer.