Frisse start Emmen na corona: Jeu de Boulen in Schoonebeek

Een bericht met foto’s van de Petanque Club Schoonebeek.

In de week van maandag 13 september t/m zaterdag 18 september werd in Schoonebeek door Petanque Club Schoonebeek het Frisse Start Emmen na Corona Buurt en Straten Toernooi georganiseerd.

Dit toernooi werd onder de noemer FRISSE START EMMEN NA CORONA financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en Gemeente Emmen.

De voorrondes werden gespeeld op de maandag-, woensdag- en donderdagavond. Er hadden zich 26 teams opgegeven voor dit toernooi. Elke avond werden er drie partijen gespeeld. De beste teams gingen door naar de finale op zaterdagmiddag. Volgens de voorzitter werd er heel goed gespeeld en soms op de millimeter nauwkeurig.

Zaterdag tijdens de finale deden er 16 teams mee, die verdeeld werden in twee poules in de kleur rood en blauw. De teams die 1e en 2e werden na drie partijen kwamen in de finale. De teams die eerste waren geworden speelden om de 1e en de 2e plaats. De teams die tweede waren geworden speelden om de 3e en de 4e plaats. Om 16.00 uur werd er gestart met de finale partijen en het ging nu echt om de puntjes, want wie wil er niet met de wisselbokaal en een dikke prijs naar huis?! De mensen hadden er zin in. Het mooie weer speelde ook mee deze week.

Uitslag

1. Julianalaan- West…………….. 13-9

2. Kerkenweg Weiteveen……….9-13

3. Europaweg – Oost…………….13-3

4. De Maatjes uit ’t Rak…………3-13

De winnaars: Julianalaan-West

Bedankt
Voorzitter Gerrit Bakker kijkt dan ook terug op een geslaagd Frisse Start Emmen na het Corona Buurt en Straten Toernooi. Hij bedankt alle deelnemers en vrijwilligers, die met hun inzet dit toernooi mogelijk hebben gemaakt.
Tot slot bedankt de voorzitter natuurlijk de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen die dit financieel mogelijk hebben gemaakt. BEDANKT!