‘Frisse start Emmen na corona’ voor meer dan 100 vrijwilligersorganisaties’

Vrijwilligersorganisaties zoals dorpshuizen, sportverenigingen en cultuurorganisaties maken moeilijke tijden door. Om hen een steuntje in de rug te geven heeft de provincie Drenthe 100.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Emmen, onder de noemer ‘Frisse start Emmen na corona’. 107 vrijwilligersorganisaties hebben een bedrag uit deze subsidieregeling ontvangen. De subsidie is bedoeld voor het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Emmen.

Alle typen organisaties die draaien op de inzet van vrijwilligers konden een aanvraag indienen. De beschikbaar gestelde 100.000 euro is verdeeld onder 107 vrijwilligersorganisaties die aan alle voorwaarden voldoen. “De subsidieregeling is volop aangevraagd. Wij zijn blij dat deze regeling vrijwilligersorganisaties meer ruimte geeft voor het organiseren van activiteiten na de coronacrisis. Dit is namelijk ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid in Emmen”, aldus wethouder Jisse Otter.

Van een yogacursus tot zangvoorstellingen
Vrijwilligersorganisaties kunnen met deze regeling tot 31 maart 2022 een activiteit organiseren. Voorbeelden van deze activiteiten zijn onder andere: zangvoorstellingen, knutselmiddagen, een yogacursus, kookcursussen en zomerkampen.