Thema-avond ‘Peuterpuberteit’ (vóór 15/9 aanmelden!)

Is NEE! het favoriete woord van je peuter op het moment? Misschien is het peuterpuberteit?
De peuterpuberteit is een leeftijdsfase tussen de 1,5 en 4 jaar. Hoewel er grote verschillen zijn tussen kinderen zullen de meesten koppig en driftig gedrag vertonen in deze leeftijdsfase, je kind wordt een echt eigen persoontje. Het past dus ook bij de normale ontwikkeling!

Driftbuien, de ik-periode en de nee-fase, de overgang naar zindelijkheid, het drijft ouders soms tot wanhoop en kan erg vermoeiend zijn. Hoe ga je er het beste mee om?

De Bibliotheek organiseert samen met de GGD een thema-avond over dit onderwerp. Andere organisaties zoals Prugelproat en de verschillende kinderdagverblijven en voorscholen uit Schoonebeek zullen ook hierbij betrokken zijn. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 september in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek, aanvang 20.00 uur.

Tijdens deze avond vertellen jeugdverpleegkundigen van de GGD aan de hand van filmpjes wat de peuterpuberteit betekent. Leidsters uit de kindcentra geven door middel van praktijkverhalen aan hoe zij met deze fase en zindelijkheid omgaan en vertellen ook leuke anekdotes over wat ze soms meemaken. En misschien heb jij zelf ook nog wel voorbeelden of vragen? Jullie eigen bijdragen zijn ook van harte welkom!

Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is welkom; ouders maar ook grootouders , gastouders en andere oppashulpen.
De thema-avond is gratis toegankelijk maar in verband met de coronamaatregelen moet iedereen zich wel vóór woensdag 15 september! aanmelden. Dat aanmelden kan via de website: www.bibliotheekemmen.nl
De avond zal worden aangepast aan de dan geldende coronamaatregelen. Het is dus mogelijk dat er dingen aangepast worden in het programma