Gemeente Emmen klaar voor veilig vergaderen in de raadzaal

Gemeente Emmen investeert in veilige vergaderruimte voor haar medewerkers met luchtreinigers uit eigen regio. Afgelopen week heeft Pure Breeze uit Emmen twee luchtreinigers in de raadzaal van het gemeentehuis geplaatst. Deze filters zorgen ervoor dat de aanwezige lucht wordt gereinigd van aerosolen en fijnstof. Ze dragen bij aan een veilig luchtklimaat in de raadzaal. Op deze manier kan gefocust worden op het doel en het belang van de vergaderingen en hoeft men niet langer stil te staan of het wel verantwoord is om met elkaar in een ruimte te zitten.

De aanleiding is een bezoek van wethouder Guido Rink aan Nederlands enige productielocatie van HEPA filters, in Emmen. Tijdens dit gesprek werd gesproken over de actuele zaken rondom de COVID-19 pandemie en de situatie rondom thuiswerken bij de gemeente zelf. Wethouder Guido Rink: “Tijdens het werkbezoek werd ik enthousiast bijgepraat over de kwaliteit, de mogelijkheden en het design van Pure Breeze.  Mooi dat een Emmens bedrijf kan bijdragen aan een veilige luchtkwaliteit in onze werk- en vergaderruimte”.

Pure Breeze

Pure Breeze, is ontwikkeld en samengesteld door bedrijven en producten uit de regio. Toevoer van verse lucht is belangrijk, ventilatie in combinatie met luchtreiniging ideaal en nu met de komst van Pure Breeze ook bereikbaar voor alle bedrijven. 

Hoewel de situatie sinds 2 jaar wel ‘nieuw’ is, is het mechanisch afvangen van deeltjes waar virussen zich aan kunnen hechten niet nieuw” aldus Nicolette Smits, van TripleAir. “We gebruiken bewezen technieken die al sinds jaar en dag worden toegepast in bijvoorbeeld operatiekamers van ziekenhuizen, nu in een compact en plug and play product, de techniek is niet nieuw, de kwaliteit daarentegen, is essentieel voor de juiste effectiviteit.” 

Lokale samenwerking

TripleAir Virus Air Filtration heeft als doel zoveel mogelijk de samenwerkingen lokaal op te zoeken. “Zo houden we de werkgelegenheid dicht bij huis, schenken we aandacht aan duurzaamheid en niet te vergeten dragen we graag onze lokale trots uit!, aldus Nicolette Smits”. Door de slimme combinatie van HEPA H14 filters en UV-C Led verlichting als extra beveiliging, kan eenvoudig de verspreiding van virussen zoals COVID-19 worden tegengegaan.