Gezocht: ideeën voor de waarderingsprijs

Voor de derde keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2021 (of dat nog steeds doen), maken kans op de prijs. Inwoners kunnen ideeën hiervoor inleveren bij de gemeente Emmen van 21 februari tot en met 13 maart 2022.
Burgemeester Eric van Oosterhout: “In onze gemeente zijn er veel inwoners die iets voor hun wijk of buurt doen. Ook in coronatijd. Er zijn veel initiatieven die voor de waarderingsprijs zijn ingeleverd de afgelopen twee jaar. Dat laat een grote betrokkenheid zien. Met de waarderingsprijs geven we die inwoners een compliment. We hopen dat anderen hun goede
voorbeeld volgen”.

Initiatief inleveren
Elke inwoner van de gemeente Emmen kan een initiatief inleveren tot en met 13 maart 2022.
Het initiatief mag een idee, plan of project uit eigen buurt zijn of uit een andere buurt binnen de gemeente Emmen. Uit de inzendingen selecteert de jury een aantal initiatieven.

Stemmen
Inwoners kunnen daarna van 1 tot en met 20 april stemmen. Dat kan digitaal of via een papieren formulier. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-.

Bekendmaking
De bekendmaking van de winnaar is op 10 mei 2022, tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners.

Meer informatie, zoals de voorwaarden, staat op
emmen.nl/waarderingsprijs.