Gemeente schiet sporthallen en zwembaden te hulp

Onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen mogelijk door subsidie knelpuntenpot

Stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum, Stichting sporthal Meerdijk, stichting zwembad Erica, Stichting sporthal Erica, Stichting sporthal Nieuw-Weerdinge en Stichting zwembad De Wiekslag moeten noodzakelijk onderhoud plegen om de accommodatie geopend te kunnen houden. Omdat zij dat niet volledig zelf kunnen betalen, schiet Gemeente Emmen hen te hulp met een subsidie vanuit de ‘knelpuntenpot’. Zo kunnen de stichtingen hun accommodatie onderhouden en kunnen inwoners van dorpen en wijken blijven bewegen in de sporthal of het zwembad in hun buurt.

Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een aanvraag doen om subsidie uit deze knelpuntenpot te ontvangen. Met dit geld kunnen zij (onvoorzien) noodzakelijk onderhoud laten uitvoeren. Dat varieert van het opknappen van de toiletten tot aan het vervangen van de verwarmingsinstallatie.

Na het onderhoud voldoen de sporthallen en zwembaden weer aan de eisen van deze tijd en kunnen zij een hele tijd vooruit. En dat bevordert de leefbaarheid in dorpen en wijken. Zo blijft het voor iedere inwoner mogelijk om in de buurt te bewegen, of dat nu in een sporthal of zwembad is. Wethouder René van der Weide: We willen onze dorpen en wijken leefbaar houden en inwoners de mogelijkheid bieden te bewegen. Dan moeten de sportaccommodaties goed op orde zijn.
Stichtingen doen hun uiterste best om rond te komen, maar grote uitgaven in het onderhoud kunnen zij niet financieren. Door bij te dragen vanuit deze regeling kunnen we de stichtingen helpen om dit toch mogelijk te maken”.