Gratis Kerstbomen voor Clienten Voedselbank Emmen

De gemeente Emmen biedt gratis kerstbomen aan cliënten van de voedselbank in Emmen aan. Deze kerstbomen zouden worden gebruikt in het “Tuinbeurs Toverbos” tijdens het winterevent OnderNul. Helaas heeft de organisatie van OnderNul onderdelen van het winterevent moeten schrappen vanwege de huidige coronamaatregelen. Een van die onderdelen is het Toverbos waarvoor al ruim 800 kerstbomen besteld waren.

foto Jonathan Borba

Wethouder Guido Rink: “We vonden het jammer dat de bomen niet gebruikt worden en weggooien is ook zonde. Zo ontstond het idee om ze gratis aan te bieden via de Voedselbank. Ik vind het geweldig om te zien de Drents ondernemer van het jaar Fuhler Loon- en verhuurbedrijf ervoor heeft gezorgd dat de kerstbomen van Emmen Centrum naar de Tuinbeurs Nederland zijn vervoerd. En dat de Tuinbeurs Nederland hun locatie beschikbaar stelt als uitgiftepunt van de kerstbomen.”

Bon
Cliënten van de Voedselbanken in de gemeente Emmen ontvangen deze week en volgende week bij bezoek aan de Voedselbank een bon om gratis een kerstboom af te halen.

Afhalen
Op vrijdag 10 december of vrijdag 17 december tussen 9.00 en 16.00 uur kunnen cliënten, op vertoon van hun bon, gratis een kerstboom uitzoeken bij de showroom van Tuinbeurs Nederland aan de Phileas Foggstraat 37 in Emmen. De kerstbomen variëren in hoogte van 1.5 tot 2 meter. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Dus OP+OP! Ook moeten cliënten zelf zorgen voor het vervoer van de kerstboom en dient men rekening te houden dat de boom zelf moet worden gepakt en ingeladen.