HELP! Wij hebben dementie

Dementie in de bloei van je leven
Steeds meer mensen in Drenthe worden geconfronteerd met dementie op jonge leeftijd. Dit heeft grote impact op het leven van alle dag. Vooral omdat iemand op jonge leeftijd nog vol in het sociale-en werkleven staat.


Op dinsdag 19 september a.s. vindt het eerste Jungheimer Café Zuidoost Drenthe plaats. Tijdens deze avond gaat schrijfster Petra Oden van het boek ‘HELP! Wij hebben dementie’ in gesprek met de deelnemers aan het Jungheimer café Zuidoost Drenthe. Als partner van iemand met dementie op jonge leeftijd weet zij als geen ander welke impact dit heeft op het leven van alledag: “Op het laatst voelde dat als een permanente lockdown. De hele dag ben je bezig met uitleggen, regelen, zorgen.
Vooral overleven eigenlijk. Ook voor onze dochter, toen 25 jaar, die bezig was haar leven op te bouwen, was het enorm ingrijpend”.
Ben jij, ken jij of leef jij samen met iemand die de diagnose dementie op jonge leeftijd (jonger dan 65 jaar) heeft gekregen? Wees dan van harte welkom tijdens deze eerste avond.
De inloop is om 19.30 uur aan de van Schaikweg 59 in Emmen. Er is voldoende gratis arkeergelegenheid en de entree is gratis. Een kopje koffie of thee staat voor je klaar.


Vriendelijke groeten ,
Roelie Heijting
Wijkverpleegkundige/casemanager dementie
Tel: 0623797635
Relatiebeheerder Schoonebeek
M: rheijting@tangenborgh.nl
Werkdagen: dinsdag t/m vrijdag