Het begin is er!

Sloop oude gebouw is klaar.

Yesss! Eindelijk is het oude gebouw waar de IJsvereniging gebruik van maakt tegen de vlakte. In 1990 besloot Gemeente Schoonebeek om mee te werken aan het plaatsen van een gebouw op de ijsbaan, waar zowel de Wolfschutters als de IJsvereniging gebruik van konden maken.
Op 15 November 1990 is de IJsvereniging officieel ingetrokken in het gebouw.
Toen het huidige bestuur in 2018 aantrad is er direct volop ingezet om de baan te optimaliseren, en een nieuw onderkomen te realiseren.
Dit heeft enige tijd geduurd en uiteindelijk heeft ook de gemeente er mee ingestemd, waardoor we via een 1/3de regeling nu een nieuw gebouw kunnen neerzetten.
Zo zal er na 31 jaar hopelijk deze winter weer een nieuw gebouw staan, waar we weer jaren mee vooruit kunnen.

Op 5 juli is Firma Krans begonnen met de voorbereiding van het plaatsen van een tent om het asbest uit het ketelhok weg te halen. Op 19 juli is begonnen de sloop van het gebouw en het opruimen en op 23 juli stond er niets meer. Nu alles is opgeruimd en er niets anders meer is dan een kale plek met een hek ervoor, kunnen we vanaf niets weer beginnen met iets op te bouwen.
Achter de schermen zijn we er al druk mee bezig, maar ook wij genieten op dit moment even van een welverdiende vakantie. Hierna gaan we weer volle kracht vooruit.
Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de vooruitgang en hieronder plaatsen we een foto overzicht zodat jullie ook kunnen zien hoe en wat er allemaal is/gaat gebeuren.