Leny Exel: “Het is fijn om mensen te kunnen helpen”

Leny Exel uit Schoonebeek is natuurgeneeskundig therapeute. Daartoe behoort ook de paranormale therapie. “Ik doe bepaalde behandelingen als magnetiseren, paranormaal genezen of handoplegging”, aldus Leny.

“Via mond-tot-mondreclame komen mensen bij mij, soms verwijzen huisartsen naar mij en  ook komen zij wel als zij geen baat hebben bij andere behandelingen”, vertelt Leny. “Ik kan helpen bij klachten als hoofdpijn, wratten, eczeem, maagklachten en heupen. Vaak hebben mensen al jarenlang klachten en komen uiteindelijk bij mij terecht. Zij komen soms van heinde en verre. Ik kan ook werken aan de hand van foto’s, zodat mensen niet per se in de praktijk hoeven te komen.” Overigens kan zij ook dieren behandelen.

Komt iemand voor de eerste keer in de praktijk, dan is er een intakegesprek. “Niemand is gelijk, dus de behandeling moet goed op de situatie zijn afgestemd.” Zij kan veel klachten verhelpen. “Kanker kan ik niet genezen, maar ik kan wel de pijn verzachten. Op verzoek kan ik ‘aanwezig’ zijn bij een operatie.

Foto: Esselien de Groot

Meer tussen hemel en aarde
“Er is meer tussen hemel en aarde”, stelt Leny Exel. In 1998, toen haar vader overleed, wist zij al dat zij bepaalde gaven heeft. Dat was voor haar niet vreemd, want ook haar vader had die gaven. In 1999 besloot zij een eigen praktijk te openen.

Leny vervolgt: “Ik krijg bepaalde dingen door en ik voel de pijn van de mensen in mijn eigen lichaam. Zo kan ik de juiste behandeling geven. Mijn handen zijn dan ook een kostbaar bezit. Als een plek op het lichaam ijskoud is, is er werk te doen. Voor veel mensen is het de laatste strohalm en het is dan ook heel fijn dat de behandelingen aanslaan.” Door haar behandelingen kan zij emotionele blokkades wegnemen.

Voeding/beweging
De therapeute besteedt ook aandacht aan voeding en beweging. “Ik geef adviezen, want ook deze elementen spelen een rol bij de behandeling. Een belangrijk advies is om het varkensvlees te laten staan.” Het gaat daarnaast om positieve energie en denkpatronen.

Reacties
Leny Exel kreeg heel wat positieve reacties op haar behandelingen. Zij heeft een meisje van 10 jaar van haar buikklachten geholpen. Een ander voorbeeld is een jongen, die zijn handen vol wratten had. “Na jarenlange behandelingen bij de huisarts kwam hij bij mij en de wratten gingen geleidelijk weg. Soms zijn het heel eenvoudige behandelingen, die een proces in werking zetten.” Op haar website staan enkele succesverhalen.

Leny Exel
De Gasthuislanden 14
06-12358608
info@lenyexel.nl
www.lenyexel.nl

@Johan: Tekst en foto: Esselien de Groot