Juwelier Pekelsma is een begrip in Nieuw-Amsterdam

Nieuw-Amsterdam – Juwelier Pekelsma in Nieuw-Amsterdam kent een lange historie: de winkel bestaat al 68 jaar. Sinds 2014 zwaaien Léon en Jorein Pekelsma de scepter in de juwelierswinkel.

“Officieel is het bedrijf in 1928 begonnen”, aldus Léon. “Mijn overgrootvader had een winkel in Dokkum. Hij had twee zoons van wie de een de winkel in Dokkum overnam en de ander, mijn opa, ging naar Drenthe.” Zo is het bedrijf al jarenlang in handen van de familie Pekelsma.
Zo’n vijf jaar geleden werd de winkel verbouwd. “We hebben onze eigen draai eraan gegeven”, vertelt Léon.

Foto: Esselien de Groot

Assortiment
Het assortiment is in de loop der jaren flink uitgebreid, zeker op het gebied van sieraden en horloges. Verder is er een collectie geboorteartikelen, zoals bestekjes, spaarpotjes, tandendoosjes en rammelaars. “Sinds anderhalf jaar hebben we smartwatches van Garmin”, laat Léon weten.

Bekende merken zijn onder andere Seiko, Prisma, Lorus, Tommy Hilfiger en Bering wat betreft de horloges. Verder heeft de winkel Zinzi, die een collectie horloges en sieraden heeft. “Dat is een trendy merk voor alle leeftijden. We hebben ook Rebel & Rose, een collectie van zo’n 350 armbanden van zilver en leer. Sinds kort zijn we elitedealer.”
Tot slot levert Pekelsma ook sportprijzen, zowel in grote als kleine aantallen.

Voldoening
Léon geniet van zijn werk. “Ik ben ook goudsmid. Als je dingen maakt voor mensen geeft dat voldoening, vooral als de klant er zichtbaar blij mee is. Ik vermaak bijvoorbeeld trouwringen, sieraden en horloges. We doen ook veel met gedenksieraden.”
De reparaties doet Léon in principe zelf. Zijn vader is horloge- en klokkenmaker en is nog steeds actief op dit vlak. Tot slot beschikt de winkel over een webshop. Toekomstdromen? Léon zou best een tweede winkel willen hebben.

Juwelier Pekelsma
Vaart ZZ 31, Nieuw-Amsterdam
www.juwelierspekelsma.nl