Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers!

Iedereen kent het Rode Kruis. Ook bij vele evenementen in Schoonebeek is het Rode Kruis al jaren actief. Denk hierbij maar aan jeu de boules, de Boortorenwandeltocht, volleybal en nog veel meer.

Dit alles wordt gedaan door vrijwilligers. Maar ook hier is de leeftijd helaas een reden om stoppen als vrijwilliger. Vandaar onze oproep voor nieuwe vrijwilligers.

Om als vrijwilliger van het Rode Kruis bij evenementen te kunnen zijn, heb je een EHBO-diploma nodig. De herhalingen worden jaarlijks gegeven in het ‘t Aole Gemientehoes  in Schoonebeek. De opleiding en de herhaling van een EHBO-diploma zijn gratis bij het Rode Kruis. Je gaat als vrijwilliger naar evenementen om te kunnen helpen, daar waar iemand hulp nodig heeft. Op jaarbasis heeft het Rode Kruis de afspraak staan, dat de vrijwilliger zich minimaal 32 uur inzet en zich dus beschikbaar stelt voor evenementen. Bij grote evenementen, waaronder festivals en concerten, wordt onze hulp ook gevraagd. Hier is dan een extra opleiding ‘Evenementenhulp’ voor nodig.

Gerry van de Kolk is de locatiecoördinator: e-mail: gvanderkolk@rodekruis.nl

Sandra Bruins is de inzetcoördinator,  sbruinshekman@rodekruis.nl 

De instructeurs zijn Melanie Kooi: mharms@rodekruis.nl en Annette Kooi: akooi@rodekruis.nl 

Heb je belangstelling of wil je nog wat extra informatie: neem contact op met een van bovenstaande vrijwilligers.

Rode Kruis Zuidoost-Drenthe

Rode Kruis tijdens wandeltocht 2006