Intentieovereenkomst Zuidoost-Drenthe On Stage

Afgelopen week is de On Stage intentieovereenkomst ondertekend door Raymond Wanders (bestuurder Arbeidsmarktregio Drenthe), Matthias Kooistra (directeur/bestuurder Esdal College) en Amy van der Ham (directeur VMBO On Stage). Hiermee hebben ze het startsein gegeven voor de organisatie van de eerste Zuidoost-Drenthe On Stage in 2024.

Programma On Stage
De keuze voor een beroeps- of studiekeuze  valt niet mee. Op papier lijkt het beroep en de opleiding ontzettend leuk, maar is dat ook echt zo? Dat jongeren het lastig vinden om een keuze te maken op jonge leeftijd is heel begrijpelijk. Raymond Wanders: “Je gunt kinderen dat ze een keuze kunnen maken die past bij hun talenten.” Het programma On Stage helpt VMBO leerlingen in Zuidoost-Drenthe bij die beroeps- en studiekeuze.

Samenwerking
De organisatie van On Stage Zuidoost-Drenthe ligt in handen van Linda Meijer. Samen met een nog te vormen On Stage team gaat ze aan de slag om het beroepenfeest tot een succes te maken. De samenwerking met de diverse vo scholen in de regio en het Drenthe College speelt hierin een belangrijke rol. In aanloop naar het beroepenfeest wordt er in de lessen aandacht besteed aan de voorbereiding. Matthias Kooistra: “Bij collega’s is er groot enthousiasme voor het programma On Stage dat zeker bijdraagt aan de keuze voor een vervolgopleiding voor de jongeren.”

Aanpak Jeugdwerkloosheid|
Het initiatief om On Stage naar Zuidoost-Drenthe te halen komt vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid. Een project vanuit de Arbeidsmarktregio Drenthe (AMRD). De inzet is dat er geen jongeren meer tussen wal en schip belanden. Dat kan gebeuren bij overstapmomenten, zoals de keuze voor een vervolgstudie. On Stage is een mooie manier om een beeld te krijgen van verschillende beroepen. Binnen de AMRD weten we al langer hoe waardevol het beroepenfeest voor leerlingen is. Deze week was de zesde editie van Hoogeveen On Stage.

Arbeidsmarktregio Drenthe
De Arbeidsmarktregio Drenthe is een samenwerking van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV en sociale werkbedrijven.