Inwoners houden dezelfde aanbieder voor huishoudelijke hulp

De gemeente Emmen verlengt de contracten met de vier hoofdaanbieders van schoonmaakondersteuning en begeleiding voor de komende twee jaren. Dit betekent dat inwoners in principe dezelfde persoon houden voor huishoudelijke hulp. Binnen de gemeente voeren vier aanbieders de Wmo-taken voor schoonmaakondersteuning en begeleiding uit. Deze aanbieders zijn Dokter schoonmaakondersteuning, Cosis, AthomeFirst en Thalia thuiszorg. Iedere aanbieder werkt in één of twee gebieden van de gemeente Emmen.


Contractverlenging
In 2017 zijn de contracten met de aanbieders afgesloten voor een periode van vier jaar met tweemaal een optie tot verlenging van twee jaar. Per 1 januari 2023 gaat de tweede verlenging in voor de periode 2023-2025.


Stabiliteit
Volgens wethouder Guido Rink zorgt deze contractverlening voor stabiliteit in de dienstverlening:
“Als gemeente zijn wij in 2017 een strategisch partnerschap aangegaan met deze aanbieders. Wij zijn heel tevreden over deze samenwerking en kunnen zo de inwoners een goede kwaliteit van huishoudelijke zorg en begeleiding bieden. Door te verlengen zorgen we er ook voor dat er geen
grote wijzigingen zijn in de persoon die het huis schoonmaakt of de begeleiding verzorgt. Wij weten dat inwoners daar veel waarde aan hechten.”