Jaarlijks bedrag voor ruim 2000 extra huishoudens in Emmenvoor gemeentelijke Doe Mee webshop

De gemeente Emmen heeft vanaf 1 januari 2024 de inkomensgrens van een aantal gemeentelijke regelingen aangepast. Hierdoor komen ruim 2000 extra huishoudens jaarlijks in aanmerking voor een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop. Via deze webshop kunnen inwoners lidmaatschap van een sportvereniging betalen of bijvoorbeeld spullen voor hun schoolgaande kinderen bestellen.


Wethouder Raymond Wanders: ‘Wij zien een groeiende groep inwoners die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Alles is duurder geworden. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan mee kan doen aan de samenleving. Daarom hebben we per 1 januari 2024 de inkomensgrens van een aantal gemeentelijke regelingen aangepast. Hierdoor komen ruim 2000 extra huishoudens in onze gemeente nu ook in aanmerking voor een jaarlijks budget om te besteden in onze gemeentelijke Doe Mee webshop.’

Budget Doe Mee webshop
Volwassenen en hun schoolgaande kinderen tot 18 jaar die minimaal één jaar een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor een jaarlijks bedrag om te besteden in de Doe Mee Webshop. Als zij aan de voorwaarden voldoen kunnen volwassenen een bedrag van € 128,75 uitgeven aan bijvoorbeeld theaterbezoek of lidmaatschap van een sportvereniging. Voor kinderen t/m 11 jaar kunnen ouders € 283,25 besteden aan bijvoorbeeld een kinderfeestje, zwemlessen of een fiets. Voor kinderen van 11 t/m 17 jaar gaat het om een bedrag van € 412,- per jaar voor bijvoorbeeld lidmaatschap van een voetbalclub of een iPad of laptop voor school. De bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Aanvragen
Inwoners die gebruik willen maken van de Doe Mee webshop kunnen dit aanvragen via emmen.nl/doe-mee-webshop. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de inwoner een brief. Er staat dan een budget klaar in de Doe Mee webshop. Dit bedrag mag in één keer besteed worden, maar ook in gedeelten. Inwoners die langer dan één jaar een bijstandsuitkering hebben, krijgen automatisch een bedrag om te besteden in de Doe Mee webshop. Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op de website van de gemeente Emmen.