Oranjesubsidie voor kleinschalige activiteiten op en rondom Koningsdag

Dinsdag 27 februari 2024 start de gemeente Emmen met de actie ‘Samen oranje’. Met deze subsidieregeling wil de gemeente kleinschalige activiteiten op en rond Koningsdag mogelijk maken in de gehele gemeente. De bijdrage is bedoeld voor feestelijke activiteiten die in het teken staan van Koningsdag en worden georganiseerd in de gemeente Emmen tussen 19 en 28 april 2024. Er is een financiële bijdrage beschikbaar van maximaal € 350,- per activiteit.


Vele activiteiten op en rondom Koningsdag
De gemeente heeft budget voor zo’n 200 activiteiten. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 maart 2024. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Hierbij geldt op = op. Aanvragen kan via de website koningsdaginemmen.nl. Wethouder Guido Rink: “Wij zien graag dat Koningsdag 2024 een feest wordt voor de hele gemeente en naoberschap, samenwerking en trots vergroot. Met deze actie willen we juist ook kleinere initiatieven stimuleren zoals een buurtbarbecue, fietspuzzeltocht, kleedjesmarkt of met bewoners van een verpleegtehuis samen naar de tv-uitzending kijken met tompouce.”


De voorwaarden en meer informatie
Om in aanmerking te komen voor de oranjesubsidie moet de activiteit aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dat zijn, meer informatie over de subsidie en Koningsdag in Emmen staat op
koningsdaginemmen.nl.