Jager Solutions heeft veel expertise in huis

Tekst: Esselien de Groot

Een hecht team!…………………………………………………………………………………………………..Foto: Dirk Heijting


Jager Solutions aan de Boekweitakker 14 op bedrijventerrein Vierslagen II bestaat in oktober
35 jaar. Het unieke bedrijf heeft naam opgebouwd en heeft een enorme ervaring op het gebied van tuinbouwverwarming, verwarming in pluimveestallen en gespecialiseerd laswerk in diverse sectoren.

De eigenaren zijn Harry en Carla Jager en inmiddels zijn dochter Ellis en zoon Niels ook werkzaam in het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus. De vader van Harry, Karst, begon in de jaren zestig met een lasbedrijfje. Daarna was hij een paar jaar werkzaam in een andere sector. In 1986 besloten vader en zoon een nieuw bedrijf op te richten.
“Eerder”, vertelt Carla Jager, “was Jager vooral gerelateerd aan verwarming in de tuinbouw. Van lieverlee is dat uitgebreid met gespecialiseerd laswerk, stalverwarming, onderhoud en isolatie, ook in de industriële tak. Zo zijn we werkzaam in vele branches.”

Expertise
In het begin was het bedrijf gevestigd in Nieuw-Amsterdam. In 1995 volgde een verhuizing naar het huidige adres op Vierslagen II, waar Jager zich als eerste vestigde. Begin 2016 werd besloten de bedrijfsnaam te wijzigen in Jager Solutions: het bedrijf is immers nationaal en internationaal bekend om expertise op het gebied van klimaatbeheersing en de toepassing van nieuwe technieken in duurzame energie.
“Het belangrijkste bij ons”, vervolgt Carla, “is de engineering. Wij laten alles naar behoren verlopen door zeer nauwkeurige berekeningen.”
“Een belangrijk bedrijfsonderdeel in het bedrijf”,  vervolgt Carla, “is de engineering. Harry zijn expertise, gericht op het zo effectief en duurzaam mogelijk benutten van de capaciteit van de installaties, kan een besparing voor de klant opleveren”!
Harry houdt er niet van om op de voorgrond te staan; het is allemaal “heel gewoon” hoe het bedrijf zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Belangrijk vind hij dat de klanten tevreden zijn en dat het ‘Jager-Team’ goed en prettig functioneert!

Projecten
Als bijzondere projecten noemt Carla Jager de werkzaamheden in het Duitse Papenburg. Daar wordt een stadsverwarmingsnet gerealiseerd waarop diverse tuinbouwbedrijven worden aangesloten. Daarbij gaat het om een innovatieve warmtekrachtkoppeling op basis van duurzaamheid.
“We hebben verder een project met een kassenbouwbedrijf in Mongolië gedaan. Eind 2019 hebben we alle plannen uitgewerkt en we zouden begin 2020 zelf naar Mongolië toe. Door corona ging dat niet. We hebben op afstand via Skype en filmmateriaal de bouw door plaatselijke ondernemers begeleid, heel bijzonder.”
Voor het ziekenhuis in Hardenberg heeft Jager Solutions divers leidingwerk aangelegd.

Een hecht team
De afgelopen tijd zijn de werkplaats en het magazijn van het bedrijf fors uitgebreid. “De oppervlakte is meer dan verdubbeld. Door corona was het reguliere werk wat minder, daarom hebben de werknemers zelf alles voor elkaar gemaakt. Het is een hecht team, dat altijd paraat staat. Er wordt nooit gezegd dat iets niet kan.”
De eerste werknemer van Jager is er nog steeds en werkt er dus al 35 jaar. Onze oudste werknemer is 72. We hebben hem al eens uitgezwaaid, maar hij loopt er nog steeds”, lacht Carla. “Verder viert onze uitvoerder/projectleider zijn jubileum, hij is 25 jaar in dienst. Er zijn nu vijftien personen werkzaam in het bedrijf, de jongste is 17.”

Oplossingsgericht
“Onze mensen krijgen veel verantwoordelijkheid en vrijheid. We kunnen snel en flexibel reageren. Jager is goed in het oplossen van problemen. We bedenken zelf ook nieuwe dingen om oplossingen te bieden. Wij willen bovendien goed zijn voor onze werknemers en hierbij staat veiligheid voorop.”


Meer weten? Kijk dan op www.jagersolutions.nl