Snijder Mode blijft actueel met de collectie dames- en herenmode

Tekst: Esselien de Groot……………. Foto’s: Jan Slomp

Snijder Mode is al ruim 36 jaar een begrip in Schoonebeek. Al die tijd is de fraaie winkel voor dames- en herenmode van Jan en Tineke Snijder gevestigd op een prima plek aan De Pallert 12.

De grootvader en vader van Jan Snijder waren vroeger per transportfiets en bestelbus actief om de klanten langs te gaan met modeartikelen. Later waren er winkels in Assen en Smilde.  Jan heeft zijn voorliefde voor het vak dus niet van een vreemde. Jan en Tineke werken allebei met veel plezier en groot enthousiasme in de winkel. Zij begonnen in 1982 met een winkel in Kampen. Zij verkasten 36 jaar geleden, in 1985, dus naar Schoonebeek. “Een mooie plek”, zo vinden zij.

Actueel
De zaak biedt zowel heren- als damesmode. De huidige modekleuren zijn met name warme herfstkleuren, okergeel, terra, groen en het zogenoemde winterwit.
Tineke: “Bekende merken zijn onder andere Petrol, Gabbiano, Iz Naiz en Fransa.”

“Wij bieden een zo leuk mogelijk aanbod en we blijven actueel met onze collectie. We gaan ook wel naar beurzen, maar via internet is ook het complete aanbod zichtbaar”, vertelt Jan. Tineke vult aan: “Het is iedere keer een uitdaging om te voldoen aan de wensen van onze klanten. Dat maakt het werk zo afwisselend.”

Huiskamergevoel
Tineke en Jan willen de klant een huiskamergevoel bieden. “Zomaar binnenlopen en een kopje koffie drinken kan ook, je hoeft niet direct wat te kopen. We houden van een goed contact met onze klanten”, is het uitgangspunt van het paar.

Nieuwe groep klanten
Door de coronatijd heeft een nieuwe groep klanten de winkel ontdekt. “De mensen bleven immers wat dichter bij huis om hun aan kopen te doen”, aldus Jan. De klanten komen vooral uit Schoonebeek en directe omgeving. Ook zijn er veel klanten uit Emlichheim.

Actief blijven
In de coronatijd hield Snijder Mode veel acties via Facebook, Instagram en ook via de webshop op de website www.snijdermode.nl. De service van het bezorgen van kleding was al mogelijk, maar werd in de coronatijd nog meer gebruikt. “Je moet wel”, vinden Jan en Tineke, “activiteiten blijven ontplooien.” Jan is bijvoorbeeld als kerstman door het dorp gegaan. “We houden regelmatig modeshows. In de coronaperiode hebben we dat gedaan door vijftig paspoppen met de laatste mode in het centrum te plaatsen. Zo konden bezoekers hun keuze maken, dat was geweldig. Eind september/begin oktober houden we weer iets dergelijks”, belooft Jan.

Tineke en Jan zijn wel blij, dat de situatie nu weer een beetje normaal is. “Kom eens langs, we hebben welke week wel wat nieuws. En, we zitten in een betaalbare prijsklasse.”
De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Meer weten? Kijk dan op www.snijdermode.nl.