Juf Elke actief op vele educatieve fronten

Sinds kort is Juf Elke actief in Schoonebeek en daarbuiten. Elke Stuiver geeft bijles, organiseert educatieve kinderfeestjes en doet nog veel meer. Zij kan daarbij bogen op heel veel ervaring.

“Ik geef bijles in vele vakken, behalve de exacte vakken”, vertelt Elke. Zo geeft zij les in onder meer de Nederlandse taal, begrijpend lezen, Engels, Duits, geschiedenis, economie en maatschappijleer voor zowel de basisschool als het voortgezet onderwijs. Ook geeft zij Nederlandse les aan anderstaligen.

Bij de educatieve kinderfeestjes zijn vele thema’s mogelijk. “Spelenderwijs geef ik kennis mee over bijvoorbeeld taal en geschiedenis. Sommige kinderen vinden het leren op school niet zo leuk, door deze kinderfeestjes hebben kinderen ook op school meer plezier.”

Foto: Esselien de Groot

Elke is daarnaast ook nog kindercoach. “De kindercoach-evenementen zijn een samenwerking met een organisatie buiten Schoonebeek. We laten daarbij kinderen nadenken over onderwerpen. Waarom is iets zoals het is? Zo krijgen zij inzicht in bepaalde zaken.”

Daarnaast is Elke lid van een commissie, waarin onder andere inwoners van Schoonebeek zitten. Deze mensen vinden het leuk om allerlei (gezinsgerelateerde) evenementen te organiseren.”

Elke Stuiver heeft gewerkt als onderwijsassistent en was docent bij Vluchtelingenwerk. Zij deed een tijdje de pabo, begeleidde lessen en gaf zelfstandig les. Zij volgde een opleiding in het kader van evenementen en organiseerde jarenlang evenementen voor een stichting. Toch kon zij het onderwijs niet loslaten en besloot dan ook haar vaardigheden te combineren. “Het geven van bijles gebeurt vooral online en ben daarin landelijk actief. Ik kan bij leerlingen thuis lesgeven, maar dat is afhankelijk van de afstand.”

Elke is geboren en getogen in de regio, maar woonde op diverse locaties. Inmiddels woont zij nu zo’n anderhalf jaar in Schoonebeek.

Juf Elke
06 – 3925 2291,
info@jufelke.eu
www.jufelke.eu