“Prachtig om als hovenier de mensen blij te maken”

Groenmaat Hoveniers is inmiddels een gevestigde naam. John Lambers uit Schoonebeek is al vele jaren actief als hovenier. Op het bedrijventerrein in Schoonebeek groeide het bedrijf uit z’n jasje en zo werd enige jaren geleden aan nieuw pand gebouwd aan de Willem Schoutenstraat 22 in Emmen.

Vroeger werkte John in het groenonderhoud bij Center Parcs en begon daarnaast als parttime hovenier. In 2007 hakte hij de knoop door en werd fulltime hovenier. Het bedrijf is behoorlijk gegroeid: er zijn inmiddels twaalf medewerkers. “Een fijne club”, aldus Lambers.

Veelomvattend
De werkzaamheden bij Groenmaat zijn veelomvattend. “Het gaat om aanleg, onderhoud en renovatie van tuinen, aanleg van sierbestrating en ook het ontwerp van tuinen hoort erbij. Verder leggen we beregeningsinstallaties aan en zorgen voor erfafscheidingen”, vertelt John. Ook onderhoud op bedrijfsterreinen, boomonderhoud, aanleg van steigers en plaatsing van beschoeiing behoren bij de werkzaamheden. Daarnaast kan Groenmaat zaken leveren als terrasoverkappingen, blokhutten, kunstgras, veranda’s en tuinschermen.

“Mensen blij maken”
Het mooie van het vak van hovenier vindt John het blij maken van mensen. “Mensen kiezen heel bewust voor tuinonderhoud of -renovatie en zijn blij met het resultaat. Wij zijn altijd buiten en creëren mooie dingen.”

Lambers vertelt verder, dat in zijn bedrijf regelmatig BBL’ers werkzaam zijn. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg en is een combinatie van werken en leren. “Ook mensen die het vak willen leren, zijinstromers of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zijn bij ons welkom. Uiteraard bekijken we wel of zij talent hebben en geschikt zijn voor het vak.

Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op de website.

Groenmaat Hoveniers
Willem Schoutenstraat 22, Emmen
0591-745888
www.groenmaat.nl