Apotheek Schoonebeek: betere zorg, minder medicijnen

Tekst: Corry Snieder

Sinds deze maand is Apotheek Schoonebeek gevestigd aan De Pallert 20. Apotheek Schoonebeek valt onder de paraplu van Apotheek De Vriendschap, die in Emmen, Borger en Ter Apel vestigingen heeft. Apotheek De Vriendschap bestaat bijna negentig jaar en heeft als oudste apotheek in de regio de meeste ervaring met de populatie van Zuidoost-Drenthe. Apotheker Feroz Akbari, samen met Eelco Otten de eigenaar, vertelt u graag alles over de nieuwe vestiging in Schoonebeek.

Waar staat Apotheek Schoonebeek voor

“In de eerste plaats wil Apotheek De Vriendschap haar naam waarmaken door een vriendschappelijke relatie met al haar cliënten op te bouwen en te onderhouden. Heel belangrijk is dat wij betere zorg willen leveren met minder medicijnen. Doordat wij onze cliënten persoonlijk leren kennen, zijn wij in de gelegenheid met hen in gesprek te gaan betreffende hun medicijngebruik. Dit resulteert regelmatig in afname van medicijnen, waardoor de kwaliteit van leven dikwijls verbetert.  Wij staan naast onze cliënten en geven een ieder zorg op maat. Elk individu is immers anders! Dit kunnen wij alleen bereiken door persoonlijk contact met een vast team, zodat u ook óns leert kennen. Hierdoor kiezen steeds meer cliënten bewust voor ons, zelfs als wij niet de apotheek in de buurt zijn.

Ons team

In totaal werken er bij Apotheek De Vriendschap zo’n tachtig medewerkers. Het team Schoonebeek telt veertien personeelsleden: apothekers, apothekersassistenten en zelfzorgmedewerkers. Zij staan allemaal met raad en daad voor u klaar en beantwoorden vakkundig uw vragen. U kunt ons ook benaderen per e-mail (apotheekschoonebeek@ezorg.nl) of telefonisch via 0524-215101.

Service

Uiteraard staat bij Apotheek Schoonebeek service ook hoog in het vaandel. Zo kan men bijvoorbeeld antibioticakuurtjes direct ophalen in de apotheek en gebruikmaken van de herhaalservice voor de herhaalmedicijnen. Zonodig wordt er voor u een medicatierol samengesteld. Als u niet naar de apotheek kunt komen, levert onze eigen bezorger de medicijnen bij u thuis af.

Ontlasten zorgverleners

Ons team zal bepaalde randzaken uit de hand nemen van bijvoorbeeld de huisartsen en de thuiszorg. Hierdoor kunnen zij zich richten op hun eigen kerntaken, hetgeen uiteindelijk weer ten goede komt aan de patiënt. 

Eigen dorpsapotheek van groot belang

Het is voor het eerst dat in Schoonebeek een apotheek is gevestigd. Hiermee wordt een positieve bijdrage aan de dorpsgemeenschap geleverd. Verwacht wordt dat de inwoners van Schoonebeek dit kunnen waarderen, met name de persoonlijke benadering op waarde weten te schatten en kiezen voor Apotheek Schoonebeek. Elk individu mag immers zijn eigen apotheek kiezen. De apotheek zal in eerste instantie geopend zijn op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Bij behoefte gaat de apotheek ook op zaterdag open.  U kunt zich inschrijven bij ons via de website www.apotheekschoonebeek.nl of door persoonlijk langs te komen onder het genot van een kop koffie. Apotheek Schoonebeek zorgt verder voor de gehele overstap, wij brengen uw huisarts en de vorige apotheek op de hoogte. De eerste honderd cliënten ontvangen een leuke goodiebag. Van harte welkom!”

Foto: Hennie Lubbers