Grote verandering bij De Buur’n

tekst en foto: Kees Veenstra

Na een weloverwogen, maar ook zeer lastig denkproces hebben Marc en Johanna Oosterdijk, eigenaren van café-snackbar-restaurant De Buur’n, onlangs een ingrijpend besluit genomen: de snackbar gaat wat het afhalen betreft na zondag 2 juli dicht!

Waarom dit besluit? Marc en Johanna: “We worstelen al een paar jaar met een behoorlijk tekort aan personeel, we zouden er minimaal vier mensen bij moeten hebben. Dat zorgde ervoor dat we beide onderdelen, dus snackbar en restaurant, al langere tijd niet meer optimaal konden runnen. Dat had behoorlijke invloed op de klanten van ons restaurant, omdat we vaker ‘nee’ moesten verkopen dan ons lief was. Maar de bezetting liet vaak niet toe om alle tafels te bedienen, omdat de snackbar ook de volle aandacht vroeg vanwege de drukte. En dan moest alles ook nog eens in de hoogste versnelling, wat ook voor niemand fijn is. Dit alles zorgde ervoor dat de werkdruk ongezond hoog werd voor ons en onze medewerkers en dat gaat dan weer ten koste van het werkplezier. Al met al was deze situatie onhoudbaar geworden en het ziet er niet naar uit dat er binnen afzienbare tijd iets gaat veranderen. Het zijn andere tijden, ook op de arbeidsmarkt. Dit alles overwegende hebben we toen deze beslissing uiteindelijk genomen.”

Dat zal geen gemakkelijke beslissing zijn geweest. “Dat was inderdaad niet makkelijk om het voorzichtig uit te drukken, daar hebben we wel wat slapeloze nachten van gehad. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt, zeker omdat de snackbar ook goed loopt. Wat overigens wel slecht voelde waren  de sterke prijsstijgingen die we de laatste twee jaar hebben moeten doorvoeren. Daar is het eind nog niet van in zicht, maar dat terzijde. Het besluit dat we genomen hebben voelt nu toch als een opluchting. We kunnen straks al onze aandacht richten op het eetcafé-restaurant en onze klanten nog beter bedienen. Ook is er dan weer meer tijd om fatsoenlijk aandacht aan de klanten te geven, nu was het vaak rennen en vliegen. We kunnen straks dus meer aan en dat met een gezonde werkdruk, dus goed voor onze klanten, ons personeel en onszelf. We gaan ook nog een aantal veranderingen doorvoeren.”

Wat gaat er dan gebeuren? We gaan een nieuwe menukaart maken en dan hebben we drie kaarten, een snackkaart, een lunchkaart en een dinerkaart. Ook gaan we de twee terrassen (snackbarterras voor het afhalen en een bediend terras, red.) samenvoegen tot één mooi geheel met gezellige hoekjes.”

Hoe zit dat nu precies met het sluiten van de snackbar? “Afhalen kan dus straks niet meer. Wat straks nog wel kan is op het terras snacks bestellen van de menukaart. Daarnaast verkopen we straks vanuit de snackbar nog wel softijs en milkshakes. Zondag 2 juli is de laatste dag dat er snacks afgehaald kunnen worden en die dag hebben we een grandioze actie: op alle snacks 50% korting! Vanaf woensdag 5 juli zijn we dan open in de nieuwe setting en heten we eetcafé-restaurant De Buur’n. Ons logo is er uiteraard ook op aangepast.”

Marc en Johanna sluiten af met: “We willen alle klanten die al die jaren bij onze snackbar afgehaald hebben heel hartelijk bedanken en we hopen dat ze ook de weg weten te vinden naar ons nieuwe concept. Voor iedereen geldt natuurlijk: van harte welkom!”