Laatste nieuws van Glasdraad Drenthe

De afgelopen weken voerde GlasDraad Drenthe campagne voor de aanleg van glasvezel in de kleine dorpskernen van Emmen en de daaromheen liggende adressen. Op maandag 26 juli eindigde de campagneperiode, waarin 50% van de bewoners zich heeft ingeschreven voor een glasvezelaansluiting. De aanleg van glasvezel gaat dus door!

En daarmee zijn ook de kleine dorpskernen en de omliggende adressen straks klaar voor de toekomst. Want met en glasvezelaansluiting heb je niet alleen televisie en internet van de hoogst mogelijke kwaliteit in huis, maar ook de keuze uit 18 providers en de mogelijkheid om flink te besparen.
“Dankzij de fantastische hulp van lokale ambassadeurs, EOP/dorpsbelangen, de gemeente, lokale ondernemers en dorpshuizen hebben we ondanks de beperkingen, alle bewoners kunnen bereiken. En zij kozen massaal voor glasvezel, waardoor we de campagne succesvol kunnen afsluiten!”, aldus GlasDraad campagneleiders Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk.

Start aanleg glasvezel
De campagne is ten einde en dus zullen alle oranje Glasdraadvlaggen en de oranje koeien langzaam uit het straatbeeld verdwijnen. Maar daarmee is GlasDraad nog niet klaar. Martijn Betlem van GlasDraad: “We gaan nu op zoek naar een aannemer om de aanleg van glasvezel op zich te nemen. Zodra de aannemer bekend is, worden de betrokken bewoners hierover geïnformeerd via een brief. Gedurende de gehele aanlegperiode worden de bewoners op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.”

Als alles volgens planning verloopt, start de aanleg eind van dit jaar en zullen de eerste bewoners rond de zomer van 2022 zijn aangesloten en is het gehele project eind 2022 afgerond. Dan kunnen alle adressen genieten van alle voordelen van glasvezel!