Schoonebeek helpt Limburg!

Drie jongedames en een moeder samen in touw.

De vakantietijd is begonnen. Wat hebben we het goed. Maar velen in ons land helaas niet.

Deze week kwam bij de familie Assen aan de Beekpunge het gesprek op gang om wat voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Limburg te doen.
De kinderen Femke en Lieke hadden al snel een idee: “We gaan statiegeldflessen inzamelen.” Besloten werd om de opbrengst te storten op de rekening VMD aldaar (voor de minima). Op deze manier komt het geld direct bij de betroffenen aan. Zo gezegd, zo gedaan.

V.l.n.r. Femke Assen, Lieke Assen en Serena Bouwers.
Foto: Anja Assen

Anja Assen: “We hebben de actie van de meiden op Facebook gezet. De kinderen gingen de buurt door en ondertussen kwamen de reacties van de mensen in de omgeving binnen. Velen waren enthousiast en gaven aan dat ze flessen hadden die opgehaald konden worden. Sommigen gaven zelfs een kleine bijdrage omdat ze het een super initiatief vonden of omdat de flessen net ingeleverd waren. Namens Femke, Lieke Assen en Serena Bouwers enorm bedankt tot zover. Ze gaan nog even door in de vakantie.  Alle kleine beetjes helpen.”

Ondertussen had Anja een kar gevuld met goederen: van water tot levensmiddelen, van emmers en bezems tot shampoos, beddengoed, kleding enzovoort. Marjan Katuin van DA Drogisterij Markant sponsorde ik nog een doos met luiers en daarna vertrok Anja vanmiddag met alle materiaal naar een verzamelingspunt in Denekamp. Morgen (zaterdag 24 juli) vertrekt vanaf daar een vrachtwagen vol naar Limburg.

Anja: “Top. Iedereen die mee heeft geholpen, enorm bedankt! Het voelt goed om iets concreets te kunnen doen voor de medemens in nood. Nu kan ik ook van de vakantie genieten”. Al met al een mooi initiatief om andere mensen hulp te bieden waar dat nodig is.

De dames tonen vol trots de spullen.
Foto’s: Anja Assen
De kar is volgeladen en klaar voor vertrek.
Foto’s: Anja Assen