Longfonds zoekt collectanten in Schoonebeek

Van 13 t/m 18 mei 2024 gaan tienduizenden collectanten weer met de collectebus op pad voor Longfonds. De collecte staat dit jaar in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. Samen halen ze zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. 

Jonge longen: astma grootste chronische kinderziekte 

Wist je dat astma de meest voorkomende chronische kinderziekte is van Nederland? En dat elke dag opnieuw zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis belanden? Dat mogen we niet accepteren. Daarom is Longfonds vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken. 

Geef je op als (online) collectant

Voor de collecteweek van 13 t/m 18 mei is Longfonds nog op zoek naar collectanten in Schoonebeek. Wil jij een paar uurtjes meehelpen in jouw dorp? Naast de collecte aan de deur, kun je ook online collecteren. Dat is makkelijk, snel én veilig. Mag Longfonds dit jaar ook op jou rekenen? Kijk voor meer informatie over de collecte op longfonds.nl/collecte en geef je op bij Jenneke Ensink via jennekeensink@gmail.com

Longfonds diploma voor collectekanjers

Kinderen die voor Longfonds mee collecteren, krijgen dit jaar na afloop een speciaal Longfonds collectediploma. Daarnaast mogen kinderen (en hun ouders) posters en kleurplaten verspreiden op hun (basis)school. Deze zijn gratis te bestellen via de Longfonds webshop.