Lucas Computer Service timmert al 15 jaar aan de weg

tekst en foto: Esselien de Groot

Lucas Computer Services aan de Europaweg 176 in Schoonebeek bestaat op 7 augustus alweer vijftien jaar. Eigenaar Erik Lucas vertelt: “Eerst deed ik de werkzaamheden naast een baan en ik kreeg het steeds drukker. In 2019 heb ik besloten om te stoppen met mijn baan en vanaf begin 2020 ben ik fulltime met mijn bedrijf bezig.”

Lucas werkt voor zowel particulieren als het kleinbedrijf. “ik doe alle hulp en uitleg bij desktopcomputers, printers, laptops en wifi-optimalisatie, het totale plaatje dus.” Hij doet niet alleen reparaties en onderhoud, maar levert computers en laptops en onderdelen en materialen. Ik kan alle diensten oppakken en/of werk samen met andere deskundigen. Systeem- en netwerkbeheer, telefonie en internetverbindingen horen daar ook bij. “Daarnaast doe ik de wat eenvoudiger websites. Zo heb ik een paar jaar geleden de website van de Boortorenwandeltocht een update gegeven met de mogelijkheid voor online-inschrijving en ik heb ook de website voor Snijder Mode gemaakt. Andere websites met bijvoorbeeld een webshop zijn wel te regelen, maar dan zoek ik samenwerking met anderen.” Zijn klanten komen vooral uit Schoonebeek en omliggende gemeenten.

“Ik heb veel vaste klanten. Vaak ga ik bij hen langs, maar zij kunnen ook een afspraak maken om naar mij toe te komen. Ook ouderen, die niet zo computervaardig zijn en geen kinderen in de buurt hebben, help ik graag”, aldus Erik Lucas.

Erik heeft het naar zijn zin: “In dit werk heb ik veel contact met mensen en het werk is heel gevarieerd.” Hij laat wel een boodschap uitgaan: “We moeten met z’n allen nadenken over de online-veiligheid, waardoor sommigen veel geld kwijt zijn. Zet het noodnummer van de bank in de telefoon, zodat je altijd de bankrekening kunt blokkeren. Sommigen denken dat het wel zal meevallen, maar iedereen kan erin trappen. De methodes worden steeds verfijnder zodat de mails of telefoontjes heel echt lijken.”

Erik Lucas besteedt door middel van een aanbieding aandacht aan het vijftienjarig bestaan. Zie daarvoor de advertentie in dit magazine.

Lucas Computer Service
Europaweg 176
Schoonebeek
0524-208000
www.lucascomputers.nl