Lucas Computer Service biedt groot pakket aan diensten voor computers en internet

Tekst en foto: Esselien de Groot

Erik Lucas is al sinds november 2008 actief met zijn Lucas Computer Service aan de Europaweg 176. “Ik ben begonnen naast mijn baan, maar de werkzaamheden voor mijn bedrijf namen steeds meer toe. Toen heb ik besloten mijn baan op te zeggen. Mijn hobby is daarmee mijn baan geworden.”

Erik werkt voor zwel de particulier als bedrijven. “Ik doe reparaties, lever onderdelen en materialen als kabeltjes en cartridges. Voor het midden- en kleinbedrijf lever ik alle mogelijke diensten als het bouwen van websites, internetdesign, internet en telefonie. Zo gaf ik de website van de Boortorenwandeltocht een update, waardoor online-inschrijving mogelijk is. Verder maakte ik onder andere de website voor Snijder Mode.” Iedereen kan bij Lucas een onderhoudsabonnement afsluiten.

Daarmee is nog niet alles verteld, want hij legt ook telefoon- en internetverbindingen aan, behalve voor de televisie. Daarnaast levert Lucas laptops, zowel nieuw als refurbished.

Lucas heeft samenwerking met andere bedrijven uit de regio. “Zo kunnen we elkaar helpen als er iets aan de hand is.” In principe werkt hij alleen, maar momenteel heeft hij wel twee stagiaires.

Zijn klanten komen vooral uit Schoonebeek en omgeving, maar ook wel uit de gemeenten Coevorden en Emmen. “Ik heb veel vaste klanten. Ik ga veelal bij de klanten langs, maar op afspraak kunnen ze nu ook naar de Europaweg 176 komen.

Het mooie aan zijn werk vindt Lucas, dat hij mensen kan helpen. “Iemand komt met een probleem en dat wil ik graag oplossen om de klant tevreden te stellen. Ik streef er altijd naar om persoonlijk contact met mensen te hebben.”

Start je computer niet meer op? Werkt je wifi traag, voldoet de website niet aan de verwachtingen, zoek je nieuwe apparatuur? Of krijg je een foutmelding op je beeldscherm of is je inkt of toner op? Lucas zal er alles aan doen om de problemen te verhelpen

Tot slot benadrukt Erik Lucas het lokaal kopen. “Het is belangrijk om elkaar in het dorp te ondersteunen. Ik doe werk voor lokale ondernemers en ik koop zelf lokaal.”

Lucas Computer Service
Europaweg 176
Schoonebeek
0524-208000
www.lucascomputers.nl