Martine’s Voetenwerk

Tekst: Corry Snieder Foto: Bertha Hooijveld

Deze maand staat Martine’s Voetenwerk (gevestigd aan De Kerfjes 45 in Schoonebeek) in de schijnwerpers. Martine van den Bosch werd enthousiast gemaakt voor het vak door de oud-Schoonebeekse pedicure Janny Wierenga en is sedert 2005 actief als pedicure en sinds 2017 als medisch (sport) pedicure. Zij staat ingeschreven in het kwaliteitsregister ProCert als medisch (sport)pedicure en is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet. Tevens is zij lid van De Veste pedicures Coevorden, een samenwerkingsverband van collega’s, die geloven in de kracht van samenwerken. Martine heeft een praktijk aan huis waarbij zij haar professionele voetzorg tot een beleving maakt. Tot slot geeft Martine ook nog les aan de Noord Nederlandse Academie, waar zij mannen en vrouwen opleidt tot gediplomeerde pedicure. 

De mens achter de voeten  

Uiteraard neemt Martine haar werk als pedicure zeer serieus. Een mens bestaat echter niet alleen uit voeten. Martine is oprecht geïnteresseerd in de mens achter de voeten. Deze belangstelling resulteert niet zelden in plezierige, maar soms ook diepgaande gesprekken, waar beide partijen veel van kunnen opsteken. Mensen kunnen zich veilig uiten en ontspannen genieten van de behandeling.

Probleemvoeten

Regelmatig ontvangt Martine cliënten met echte probleemvoeten. “Dat zie ik als een mooie uitdaging. Samen zoeken we naar de juiste oplossing en als ik het zelf niet kan oplossen, stuur ik de cliënt door naar de huisarts, podotherapeut of andere hulpverlener. Je moet weten waar je grenzen liggen en de cliënt verder helpen”, aldus Martine. 

Speciale verwenbehandelingen

Buiten de reguliere behandelingen kunt u ook speciale behandelingen boeken voor voeten en onderbenen; zoals ‘De vrolijke voeten’, de ‘hotstone’- en de ‘magnesiumbehandeling’. Er wordt gebruik gemaakt van Nederlandse producten van natuurlijke oorsprong. Niet alleen een weldaad voor uw voeten, maar ook een opkikker voor lichaam en geest. Op de website www.martinesvoetenwerk.nl leest u er alles over.