Flightcases van Van der Werf gaan de hele wereld over


tekst Corrie Snieder foto Martin Koers

Van der Werf Flightcases: het staat op een bord aan de Nieuw-Amsterdamseweg 16A. Maar welk bedrijf gaat daarachter schuil? Velen weten niet hoe bijzonder dit bedrijf is.

“Wij leveren kisten in alle soorten en maten, onder andere op audiovisueel gebied. Zo leveren we veel aan Mediapark Hilversum en aan de industrie, voor offshore tot gereedschappen en van fotoapparatuur tot trolleys voor pedicures”, vertelt eigenaar Jos van der Werf. “Onze spullen gaan de hele wereld over. De kisten worden in eigen huis gemaakt, waarbij gebruikt wordt gemaakt van hout, kunststof en aluminium, afhankelijk van het te vervoeren product.”

Maatwerk

Onder andere in de muziekwereld zijn de kisten van Van der Werf Flightcases zeer gewild. “Het is allemaal maatwerk. De kleinste kisten zijn ter grootte van een pakje shag, maar er zijn ook kisten van vier tot vijf meter”, aldus Jos. Alle kisten worden aan de binnenzijde ingericht naar wens van de klant.

Muzikant én gereedschapsmaker

Het is voor hem een mooie combinatie om dit bedrijf te hebben. “Ik ben zelf muzikant, ik drum in een band. En ik ben gereedschapsmaker van beroep. Ik heb dus technisch inzicht en werk uiteraard heel nauwkeurig. De flightcases worden samen met de klant ontworpen, zodat die helemaal zijn toegespitst op de wensen van de klant. “Met Van der Werf Flightcases pakt het altijd goed uit”, is dan ook het motto.

Uitbreiding

Jos en zijn vrouw Gerda begonnen 25 jaar geleden met het bedrijf aan huis in Nieuw-Amsterdam. Gerda verzorgt de administratie voor het bedrijf. “Al snel moesten we op zoek naar wat groters en dat hebben we in 2000 hier in Schoonebeek gevonden.” De werkzaamheden breidden zich steeds meer uit. In 2012 werd de productiecapaciteit verdubbeld door uitbreiding van het bedrijfspand. Sinds kort is er een tweede CNC-machine toegevoegd aan het machinepark. Die wordt speciaal ingezet voor het lichtere werk, zoals de inlays (de inrichting van de binnenzijde van de kisten) en het graveren van logo’s.

Open dag

Wie een kijkje wil nemen bij het bedrijf: dat kan op donderdag 20 april van 14.00 tot 19.00 uur. Dat open huis vindt mede plaats in verband met het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Bezoekers krijgen een inkijkje in het bedrijf en de producten die er worden gemaakt. Een unieke kans dus om dit bijzondere bedrijf eens te bekijken en in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Van der Werf Flightcases Nieuw-Amsterdamseweg 16A Schoonebeek

www.vdwerf-flightcases.nl