HVS Schoorsteenveegbedrijf levert goed werk

tekst Corry Snieder foto Hennie Lubbers

Huib Vlot is al enige tijd actief als schoorsteenveger. Hij begon in september 2021 met zijn HVS Schoorsteenveegbedrijf naast zijn baan in de trailerbouw. Inmiddels is hij fulltime schoorsteenveger en verricht daarnaast nog meer werkzaamheden in zijn eigen bedrijf.

Meer werkzaamheden

“Vroeger”, aldus Vlot, “werkte ik bij een grote kachelzaak en daarna bij een trailerbedrijf. Ik merkte, dat mijn hart toch meer bij de kachels lag.” Schoorsteenvegen is de belangrijkste bezigheid van Vlot. “Maar daarnaast doe ik camera-inspectie van rookkanalen en onderhoud en installatie van kachels en rookkanalen.”

“Het moet perfect zijn”

Hij werkt met name in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel, maar ook kan hij in de andere provincies werkzaamheden verrichten. Huib werkt heel nauwgezet. “Ik wil ‘s nachts goed kunnen slapen”, glimlacht hij, “dus ik wil dat het perfect voor elkaar is.” Vlot werkt laagdrempelig en is altijd bereikbaar, dus hij is paraat als zijn hulp wordt ingeroepen.

“Het is goed om eenmaal per jaar de schoorsteen te laten vegen of de rookkanalen te reinigen. Dat is zelfs verplicht voor de verzekering. Bij sommige klanten kom ik zelfs tweemaal per jaar.” Veiligheid staat voorop en dat waarderen de klanten uiteraard en Vlot geeft graag uitleg over de kachelinstallatie.

Huib Vlot geniet van zijn werk. “Ik kwam veel zaken tegen, die slecht of verkeerd waren geïnstalleerd. Dat kan ik beter vind ik. En er zijn veel verschillende klanten, dat maakt het werk ook leuk.”

Het is mogelijk om bij HVS een veeg- en kachelonderhoudscontract af te sluiten. De klanten hoeven dan zelf niet in de gaten te houden wanneer weer onderhoud nodig is. Na elk bezoek krijgt de klant een veegbewijs voor de verzekering.

HVS Schoorsteenbedrijf Prinsenhofweg 2, Schoonebeek www.hvs-schoorsteenveegbedrijf.nl

Bellen/appen: 06-31938624