‘Week van de Stenen Winkel’:

steun de lokale ondernemers

Ook ondernemers in Schoonebeek doen mee aan de ‘Week van de Stenen Winkel’, een speciale week voor lokale ondernemers die landelijk wordt gehouden van maandag 8 tot en met zondag 14 mei.

“In Schoonebeek doen DA Drogisterij & Parfumerie Markant, Liesje Bloemen & Interieurstyling, Snijder Mode, Slagerij De Pallert en Echte Bakker Sieben mee aan deze week”, vertelt Marjan Katuin van Markant. “Een dorp wordt levendig gehouden door lokaal te kopen.”

In de ‘Week van de Stenen Winkel’ doen deze ondernemers wat extra’s voor hun klanten: van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van prijzen. Elke ondernemer bedenkt zelf een actie.

Schijnwerpers op lokale winkels

Ten tijde van corona en door het steeds meer online winkelen hebben de winkels het de afgelopen tijd moeilijk gehad. Het is de bedoeling om lokale winkels in de schijnwerpers te zetten en aandacht te besteden aan de waarde van de Stenen Winkel voor de consument. De lokale ondernemers zorgen mede voor een levendig en aantrekkelijk dorp.

Winkeliers kunnen zich gratis aanmelden voor de week. Zij worden vervolgens ondersteund bij het voorbereiden van een succesvolle week in de vorm van de promotiepakket en de toegang tot een onlineplatform met masterclasses van retailexperts.

Consumenten kunnen in die week een extra product bij een lokale winkel kopen om zo de lokale ondernemer te steunen en daarmee ook activiteiten in het dorp, waaraan de ondernemers altijd hun steentje bijdragen. Via de sociale media als Facebook en Instagram kunnen consumenten reageren op berichten van lokale ondernemers. Zo wordt het bereik van de winkels veel groter. Of plaats een bericht op de sociale media met de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein. Klanten kunnen ook een foto maken van een product, dat zij bij de lokale winkel hebben gekocht.