Mijn passie ligt bij het verlenen van voetzorg

Martine’s Voetenwerk, de pedicurepraktijk van Martine van den Bosch, is sinds kort gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Europaweg 105. Zij werkte eerder aan huis, maar heeft nu een prachtige plek gekregen in dit centrum en daar is zij heel blij mee. “Ook omdat huisartsen en fysiotherapeuten hier gevestigd zijn, we kunnen wat betekenen voor elkaar.”

“Ik heb in het verleden ook een praktijk gehad, maar heb me enkele jaren gefocust op het gezin en een andere baan. Mijn passie ligt bij het verlenen van voetzorg en daarom ben ik op 1 januari 2016 weer gestart met mijn praktijk”, vertelt Martine. Daaruit blijkt haar jarenlange ervaring. “Ik heb in 2017 mijn diploma medisch pedicure behaald. Bovendien ben ik medisch sportpedicure.”

Naast alle reguliere behandelingen kan zij dus ook de diabetische voeten en zogeheten risicovoeten behandelen. “Als medisch sportpedicure maak ik loopanalyses, ik zorg voor drukontlasting door taping en ik heb me verdiept in sportersklachten.”

Ook cosmetische voetverzorging is mogelijk. “Ik noem het de vrolijke voetenbehandeling, die bestaat uit onder andere een voetenbad en een scrub en masker voor de voeten. Daarnaast werk ik met magnesium, dat heel ontspannend werkt.” Blij is Martine met haar dochter Yvonne, die een aantal uren in de praktijk werkt. Dat is nieuw, zij houdt zich met name bezig met de cosmetische voetverzorging, voetmassage en gellakken.”

Foto: Esselien de Groot

Daarnaast geeft Martine les aan beginnende pedicures en medisch pedicures. “Bij medisch pedicures gaat het om specialisaties in bepaalde technieken. Het is een mooie combinatie, het lesgeven en de pedicurepraktijk”, aldus Martine.

Zij vervolgt: “Het mooie van het vak zijn de mensen achter de voeten en het verhelpen van hun klachten. Elk gesprek is waardevol en klanten moeten het hier prettig vinden. Ik vind het vak geweldig, ik houd van voeten”, zegt zij met passie.

In principe komen de klanten in de praktijk. “Mochten mensen echt niet mobiel zijn, dan ga ik op huisbezoek. Af en toe is de praktijk ook op zaterdag open voor mensen die door de week niet thuis zijn. Ik wil graag inspelen op de behoefte van de klant”, besluit Martine. Het is mogelijk om via de website een afspraak te maken.

Martine’s Voetenwerk
Europaweg 105H
06-43552367
info@martinesvoetenwerk.nl
www.martinesvoetenwerk.nl