Drogisterij Markant 25 jaar

Op 1 oktober 1998 nam het echtpaar Marjan en Freddy Katuin de drogisterij over van de familie Van Dijk. Marjan werkte al tien jaar bij drogisterij Van Dijk en was reeds enige tijd op zoek naar een eigen zaak in Drenthe, Overijssel of Gelderland. Toen Van Dijk aangaf er mee te willen stoppen, hoefden de Katuins niet lang na te denken en namen de zaak over. “Er moest natuurlijk een nieuwe naam op de gevel komen. Toen hebben wij de naam Markant bedacht. Enerzijds een samenvoeging van namen, anderzijds om aan te geven dat onze zaak niet zomaar een drogisterij is, maar een speciale plek waar men voor talloze zaken terecht kan, ook voor advies en een luisterend oor”, aldus Marjan. 

Medewerkers van groot belang
Alhoewel Marjan zelf veel in de winkel aanwezig is, benadrukt zij dat het mede aan haar medewerkers te danken is dat de zaak floreert. Het voltallige personeel is gediplomeerd en door het volgen van diverse cursussen en nascholing blijft iedereen up-to-date. De personeelsleden werken zelfstandig en hebben ieder de verantwoording over een eigen deel van de winkel, waardoor het voor Marjan mogelijk is om het vele werk achter de schermen in alle rust te doen en af en toe vakantie te nemen.  

Verbouwing
Na de verbouwing in 2022 is er veel veranderd. Buiten het uitgebreide drogisterij-assortiment zijn er onder andere Post-NL punt, een foto-afdrukmachine, een oplader voor het OV en een geldautomaat. Ook kunnen pasfoto’s worden gemaakt. Allemaal alledaagse zaken die ervoor zorgen dat deze services in het dorp beschikbaar zijn. Ondanks het internet weet men de winkel toch te vinden, Marjan is blij met het contact met haar klanten en het vertrouwen dat haar gegeven wordt. 

Eerste week van oktober actieweek
De eerste week van oktober barst het feest los. Vanaf dinsdag is er elke dag een vertegenwoordiger van een bepaalde firma. Er is een verloting. De kinderen kunnen zich op vrijdag laten schminken of een glittertattoo laten zetten. En natuurlijk zijn er speciale aanbiedingen – Een goede reden om weer eens langs te gaan!