Recreatieschap start met aanleg wandelknooppuntennetwerk in gemeente Emmen

Wandelen is een populaire vrijetijdsbesteding. De provincie Drenthe zet zich samen met de gemeenten in om wandelen naast fietsen in Drenthe te promoten. In de gemeente Emmen staat het Recreatieschap Drenthe op het punt te beginnen aan de uitrol van het wandelnetwerk. Het Recreatieschap voert deze werkzaamheden uit, dat is bijvoorbeeld al gebeurd in het Bargerveen. En ook door de routes te ontwikkelen en te onderhouden zoals de ‘rode en blauwe route’ in Westenesch, de Emmerdennen route. Marketing Drenthe promoot Drenthe actief en biedt op de website Drenthe.nl een scala aan wandel- en fietsroutes aan.
Uitrol in Emmen
Momenteel wordt in Drenthe hard gewerkt aan de uitrol van het wandelknooppuntennetwerk. In verschillende gemeenten in Drenthe is dit inmiddels gerealiseerd, in andere gemeenten wordt gewerkt aan de realisatie van het netwerk. In de gemeente Emmen begint het recreatieschap nu aan de uitrol van het wandelnetwerk. “Het realiseren van een wandelknooppuntennetwerk is de perfecte manier om onze prachtige gemeente te ontdekken en te beleven. Onze gemeente heeft
veel ruimte, natuur en mogelijkheden om te wandelen. En door ook de dorpen met elkaar te verbinden laten we wandelaars zien wat onze gemeente te bieden heeft”, aldus wethouder Robert Kleine.
Dorps-ommetjes in het wandelnetwerk
Het streven van het Recreatieschap is om het netwerk aan te sluiten op de bestaande dorps-ommetje of het ommetje in de wijk en dit als uitgangspunt te nemen om zo de mooiste locaties van de dorpen en wijken op te nemen in het wandelnetwerk. Door de routemarkering kan het voor veel dorps- en wijkommetjes ook eenvoudiger zijn om de eigenheid van het
dorps-ommetje te benadrukken.
Mooi voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Westenescher-ommetjes “Het Blauwe Goud” en “Langs de essen van Westenesch” die het dorp heeft ontwikkeld en onderhoudt.
Het Recreatieschap Drenthe inventariseert momenteel de andere ommetjes in de dorpen en wijken en legt hierover contact met de Erkende Overleg Partners in de gemeente Emmen.