Ronald Eilering: “Wij repareren en onderhouden alles op wielen”

Garage en Rijwielhandel Eilering aan de Kosterijweg 1/3 is al vele jaren een begrip in Schoonebeek. “Het bedrijf is door mijn vader in 1965 opgericht”, aldus Ronald Eilering. “Voorheen was hier de smederij van Dorgelo gevestigd en jarenlang heeft hier een tankstation gestaan.”

Alles op wielen

“Wij doen reparaties en onderhoud aan alles op wielen, van rolstoelen en rollators tot auto’s en kleine vrachtauto’s van alle mogelijke merken. Ook doen we klein schadeherstel. Er zijn drie medewerkers, we verzorgen alles tot in de puntjes.” Eilering zorgt ervoor, dat de ontwikkelingen worden gevolgd. Zo hebben de medewerkers cursussen gevolgd voor onderhoud en reparaties aan elektrische auto’s. “De ontwikkelingen staan immers niet stil.”

Voor de klas

Naast zijn bezigheden voor zijn bedrijf staat Ronald drie dagen per week voor de klas op RSG Wolfbos in Hoogeveen. “Ik heb vroeger allerlei opleidingen gevolgd en heb vijf bevoegdheden. Ik geef les in het profiel produceren, installeren en energie.” Ronald is dus een druk baasje. “Ik werk zeven dagen in de week, maar ik doe niks wat ik niet leuk vind. Ik wil geen spijt hebben, dat ik dingen niet gedaan heb.”

Gunfactor

Eilering is positief gestemd over de toekomst. “We hebben in het dorp wel een gunfactor opgebouwd. Je moet kwaliteit waarborgen, dan komen de mensen terug. Wel is er in deze tijd sprake van langere levertijden, maar mensen hebben daarvoor begrip. We proberen altijd zo snel mogelijk te leveren. En: voor iedere beurs hebben we een oplossing.”

Tot slot is er nog dagbesteding in de vorm van Techno-Care. Cliënten kunnen ontdekken wat zij kunnen leren in de techniek. Zij kunnen kiezen uit houtbewerking, sleutelen aan fietsen, bromfietsen en auto’s in de werkplaats en lassen, draaien en frezen.