Rondreizende Liefdescircus in Emmen gestart

Op 1 juli jl. vond de start plaats van ‘Het Rondreizende Liefdescircus’ in de gemeente Emmen. Dit Liefdescircus staat een jaar lang in het teken van allerlei LHBTI- en emancipatie-activiteiten. Tijdens de kick-off in het Rensentheater traden Raffaëlla Paton en Emma Heesters op. En werd in het kort de opzet van het Liefdescircus verteld. Alles om de liefde te vieren, respect te tonen voor iedereen die zichzelf moet kunnen en willen zijn. Hiervoor heeft de gemeente een subsidie toegekend aan Stichting CocoLoco om dit op te organiseren.

Wethouder Guido Rink: “Ik vind het belangrijk dat iedereen in Emmen de vrijheid heeft gewoon te kunnen zijn wie hij of zij is. Het moet niet nodig zijn om uit te leggen waarom je een bepaald geloof, een seksuele geaardheid of voorkeur hebt. Iedereen zou zich vrij, geaccepteerd en veilig moeten voelen in de gemeente Emmen.”

Reizende Liefdescircus
Het plan is om iedere laatste donderdag van de maand, een jaar lang in het Rensentheater een artiest laten optreden die past bij de doelgroep. Daarnaast is het de bedoeling om maandelijks activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen; van jong tot oud. De gemeente Emmen vindt het belangrijk om de sociale acceptatie van LHBTI te bevorderen en de zichtbaarheid van de LHBTI gemeenschap te vergroten.

Overige activiteiten
Naast deze activiteiten haakt de gemeente ook zowel proactief als reactief aan bij verschillende activiteiten op dit gebied, denk hierbij aan de Regenboogweek, het hijsen van de Regenboogvlag en  Paarse vrijdag.

Regenbooggemeente
Emmen heeft de afgelopen jaren op basis van een in 2016 unaniem aangenomen raadsmotie een start gemaakt met LHBT emancipatiebeleid om de sociale veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van de LHBT gemeenschap binnen de gemeente te bevorderen. Ook is de gemeente Emmen een Regenbooggemeente.