Ruud Pat: “Doe wat je zegt, dat blijft de kern van mijn werkzaamheden”

Makelaar Ruud Pat heeft inmiddels alweer twaalf jaar zijn eigen makelaardij aan de Burgemeester Osselaan 9 tegenover ‘t Aole Gemientehoes. Daarvoor was hij ook in het vak werkzaam en heeft daardoor meer dan twintig jaar ervaring.

Ruud Pat is geboren en getogen in Schoonebeek en voelt zich dan ook zeer verbonden met het dorp. Hij weet daarom als geen ander hoe de markt in elkaar zit. “Momenteel zet je wat te koop en het wordt heel snel verkocht. In de crisistijd was er een hoog aanbod en weinig vraag, nu is het aanbod laag en is de vraag groot. Nu wordt in nagenoeg alle gevallen overboden, vaak met forse bedragen”

Vanuit het westen des lands komt wel vraag naar woningen, maar dat loopt iets terug. “Nu zijn het toch meer de regionale kopers. Omdat de rente op dit moment heel laag is en de meeste kopers een flinke overwaarde uit hun eigen verkoop meenemen, overbieden mensen flink.”

Krapte duurt voort
Het streven is om in Nederland in een tijd van tien jaar één miljoen huizen te bouwen. “Dan piept en kraakt het in de bouwwereld vanwege het tekort aan materialen en mensen, ontstaan door de bezuinigingsdrift in de vorige crisis. Destijds is de kiem gelegd voor de huidige marktsituatie en daarom zal de krapte op de woningmarkt nog wel even duren.”

Doe wat je zegt
De makelaardij is de passie van Ruud Pat. “Je moet doen wat je zegt. Dat is heel belangrijk. Als geld je motief wordt, kun je beter stoppen. De kern is en blijft dat je je afspraken nakomt.” Uiteraard behoren taken als taxatie, advies en begeleiding bij de aan- en verkoop bij de werkzaamheden van Ruud. “En voor hypotheken heb ik een goede samenwerking met Gert Westerhof. In mijn werkzaamheden word ik sinds jaren ondersteund door Maranta Boers en sinds kort ook door Marije Oving-Hoekstra.”

Actief en betrokken
In het dorp is Ruud Pat ook actief. “Ik heb een voorliefde voor oude panden en heb de hand gehad in de verhuizing van de Hekmans- Boo van Vlieghuis terug naar Schoonebeek, die onlangs plaatsvond. Verder was ik betrokken bij de centrumrenovatie in het dorp. Een traject van bijna tien jaar!” Die voorliefde voor dergelijke gebouwen blijkt ook uit het feit, dat hij voor zijn huidige locatie heeft gekozen, eveneens een fraai monumentaal gebouw. Dat was in vroegere tijden in gebruik als hooischuur van Zwaantje Hans-Stokman’s Hof.

Pat Makelaardij
Burgemeester Osselaan 9
7761BS Schoonebeek
0524-531030
06-83160688
info@patmakelaardij.nl
www.patmakelaardij.nl
www.facebook.com/patmakelaardij