Vanuit Dorpsbelangen: Mei 2023

Beste Schoonebekers,

U zult begrijpen dat het de laatste maanden in onze vergaderingen veel gaat over het gebiedsproces, afvalwaterinjectie, de ontzorgtafel en de NAM. Wel of niet de olieproductie weer opstarten, wel of niet het productiewater in de Schoonebeekse grond lozen… de meningen zijn verdeeld. In het dorp maar ook, gezien het feit dat het bestuur van Dorpsbelangen een afspiegeling is van het dorp, ook binnen Dorpsbelangen. We kijken erg uit naar de resultaten van de enquête over deze kwestie; deze enquête is omwille van onafhankelijkheid en onpartijdigheid opgesteld door een extern bureau, Enigma Research – gespecialiseerd in het uitvoeren van online kwantitatief marktonderzoek. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk wij het vinden dat u deze enquête invult; u vindt één dezer dagen een brief met een persoonlijke inlogcode op uw mat. Maar Dorpsbelangen houdt zich natuurlijk met nog veel meer zaken bezig.

Zo werden wij onlangs benaderd met de vraag ‘zou Schoonebeek doorkomstlocatie willen zijn voor de Roparun?’ Dorpsbelangen heeft daar positief op gereageerd en zo is het balletje gaan rollen: op zaterdag 27 mei komen er zo’n 900 lopers met begeleidende teams door Schoonebeek; om even op te frissen, afval te lozen, even wat te eten of drinken, even uit te rusten. U kunt hier meer over vinden op onze website www.dorpsbelangenschoonebeek.nl

Het belangrijkste doel van de Roparun is geld ophalen voor het goede doel: al het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement is bedoeld voor instellingen, goede doelen of projecten die zich richten op zorg voor mensen met kanker. Ook in Schoonebeek wordt geld ingezameld voor dit goede doel, door middel van twee sponsorlopen voor basisschoolleerlingen. Deze sponsorlopen vinden plaats op zaterdag 27 mei en starten bij ‘t Aole Gemientehoes: van 18:00 tot 19:00 uur groep 1 t/m 4 en van 19:00 uur tot 20:00 uur groep 5 t/m 8. Kom ze aanmoedigen om zoveel mogelijk rondjes te lopen! De eerste Roparun-lopers verwachten we rond 20:00 uur met hun begeleidende teams; komt u ook hen aanmoedigen? Ter verhoging van de feestvreugde zorgen wij voor live muziek.

Bent u benieuwd wat Dorpsbelangen nog meer doet, of wat Dorpsbelangen voor u kan betekenen? Is er iets waar u vragen over heeft, iets waar u tegenaan loopt in het dorp, iets wat in uw ogen anders of beter kan? U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, maar wilt u liever een van de bestuursleden rechtstreeks benaderen dan kan dat ook, alle email adressen en telefoonnummers van de bestuursleden staan op de site.

Vanzelfsprekend bent u altijd van harte welkom op onze openbare vergaderingen om mee te praten en mee te denken. De data waarop deze vergaderingen plaatsvinden kunt u vinden op de website, maar staat ook altijd van tevoren aangegeven op de welkomstborden.

Wij horen en zien u graag!

Het Bestuur van Dorpsbelangen