Zomer

Laten we het eens hebben over deze mooie periode van het jaar. Genieten van alles wat groeit en bloeit in en buiten ons dorp. Dan fiets je hier in de omgeving en zie je de eerste koolzaadvelden weer in bloei staan, boeren zijn hard aan het werk om al het pootgoed weer in de grond te krijgen. Mooi om te zien! Zo is goed te begrijpen dat Vincent van Gogh hier ook zijn penselen heeft laten spreken op het schilderslinnen: vergezichten, weidse gezichten, avondschemeringen. Prachtig!

Op de Van Gogh pluktuin is de afgelopen tijd ook weer hard gewerkt. Snoeien, onkruid wieden, alles weer op orde brengen voor de zomer. Er zijn tegenwoordig zelfs fietsroutes die te maken hebben met Vincent van Gogh, misschien heeft u de fietsbordjes al eens zien staan. Deze fietsroutes zijn online te vinden: www.drenthe.nl/cultuur-erfgoed/van-gogh/fietsroutes.

Naast al dit moois zijn er helaas ook minder leuke dingen te vertellen. Al fietsend langs de Nederlands/Duitse grens kwam ik langs de Luchtwachttoren en zag ik de toegangsdeur van de toren staan, niet uit zijn scharnieren gehaald maar gewoon kapot gemaakt. Een paar weken later kregen we het nieuws dat de AED die in het centrum van het dorp hangt, volledig vernield was. Je zal hem maar net nodig hebben! 

Deze vernielingen kosten de gemeenschap een hoop geld, geld wat ook aan een ander, leuk doel besteed had kunnen worden. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeurt, laten we ons mooie dorp heel houden!

Harry de Heij

Bestuurslid Dorpsbelangen Schoonebeek