Vanuit Dorpsbelangen Augustus 2022

Dag lezer(es),

Ja, daar bedoelen wij u mee en met ‘u’ hopen wij, iedereen van jong tot oud, van 8 tot 80 en daarbuiten. Ja, ook tijdens uw vakantie. Wellicht neemt u de Jaknikker mee of leest u het digitaal op het Dorpsportaal op uw vakantieadres.
Doordat De Jaknikker u maandelijks voorziet met verhalen, informatie, etc. hopen wij als Dorpsbelangen dat u ook onze bijdrage iedere maand leest en niet overslaat.
Wij proberen althans ook van onze kant u telkens te voorzien van informatie en zaken die voor u van belang (kunnen) zijn, of eigenlijk MOETEN, want we spreken over uw belang of over het algemeen (dorps)belang.

Komkommertijd
In deze tijd, de zomermaanden, werd deze periode wel komkommertijd genoemd. Een begrip ontstaan doordat gedurende de zomerperiode geen nieuws was te melden en geen activiteiten plaatsvonden. De enigen die het toentertijd druk hadden, waren de kwekers. Het begrip is inmiddels ruim achterhaald en niets is minder waar, want…….
We hebben de ene activiteit in het dorp nog niet gehad (Zuidenveld, wij denken dat u wel genoten heeft, want er was voor elk wat wils) of de andere staat al weer in de startblokken: de jaarlijkse feestweek (als corona geen roet in het eten gooit). Dit jaar gaat het in ieder geval door.

Vanuit Dorpsbelangen
Zoals u uiteraard in de vorige editie hebt gelezen, zijn wij met Dorpsbelangen, als één van de partijen, voor het behoud van het dierenparkje, wat (straks) moet opgaan in het dorpspark. Echter, wij zitten niet stil en proberen zoveel mogelijk gelden te genereren om het dorpspark te doen slagen. Nu hebben wij onlangs wederom een subsidie mogen ontvangen van ‘Idee voor mijn buurt’ vanuit de gemeente Emmen. Een mooi bedrag van 7.500 euro ten behoeve van het renoveren van het rieten dak van het nachtverblijf voor de dieren en voor het opnieuw inrichten van de binnenkant.

24 augustus
Op het moment dat u de Jaknikker leest, staan we aan de vooravond van het feest. Ook Dorpsbelangen zal met een kraam op de markt staan. Kom gerust langs en voor elk nieuw lid hebben wij een leuke attentie. Wij gaan u zien op 24 augustus!
Lukt het niet op deze dag kom dan naar één van onze vergaderingen. De eerstvolgende is op 28 september. Kom en laat uw mening horen. Onder het genot van een kop koffie/thee verneemt u welke zaken er spelen in het dorp. Na afloop krijgt u ook nog een consumptie.
Kortom, Dorpsbelangen is er voor u, uw belang is ons belang.
Rest ons u nog een fijne komkommertijd te wensen.