Vier Schoonebekers onderscheiden!

Lintjesregen in Emmen: 14 vrijwilligers onderscheiden!

De lintjesregen daalde dit keer neer bij maar liefst vier inwoners van Schoonebeek:
Gerrit Bakker, Jaap Mulder en het echtpaar Henk en Willy Nakken.
Allen van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

Hieronder het officiële persbericht van de gemeente en daaronder de foto’s die we van de gemeente hebben ontvangen. De foto’s zijn gemaakt door Jan Anninga. Tot slot een link naar een document met een toelichting op de verdiensten van deze vrijwilligers.

PERSBERICHT GEMEENTE EMMEN

Maandag 26 april regende het weer lintjes in Nederland. Ook burgemeester Eric van Oosterhout mocht inwoners blij maken met een Koninklijke Onderscheiding. Veertien inwoners hebben jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en kregen daar maandag 26 april een lintje voor. Door de coronamaatregelen gebeurde dit in kleine groepjes in het gemeentehuis. Hiermee volgde de gemeente Emmen de landelijke richtlijnen van het Kapittel op.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Anders dan vorig jaar toen ik de vrijwilligers moest bellen, kregen ze dit jaar ter plekke hun welverdiende lintje opgespeld. Zij zetten zich al jarenlang belangeloos in voor de medemens. Sommigen al bijna 50 jaar. Zo maken ze de wereld een beetje mooier voor de ander. Ze zijn onmisbaar voor onze samenleving.”

14 vrijwilligers
Dit jaar ging het in de gemeente Emmen om veertien lintjes. In totaal kregen negen mannen en vijf vrouwen een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

Bijzonderheden
Dit jaar werden 5 inwoners meer dan vorig jaar in het zonnetje gezet. Ook dit jaar was er een echtpaar bij; de familie Nakken-Nijhoff uit Schoonebeek. Zij zetten zich al jaren in voor de kerk en doen daarnaast nog meer vrijwilligerswerk. De jongste die een lintje kreeg is Jakob Onrust. Hij is 54 jaar. De oudste inwoners zijn 79 jaar. De veertien inwoners die een lintje kregen zetten zich al jarenlang belangeloos in voor de samenleving ondanks hun eigen gezondheid of werkzame/drukke leven

WIlly en Henk Nakken met in hun midden burgemeester Eric van Oosterhout
V.l.n.r. Gerrit Bakker, Eric van Oosterhout, Aaltje Dassen-Warringa, Bertus Berends
V.l.n.r. André Lambers, Eric van Oosterhout, Henny Kartner-Kast, Jaap Mulder
V.l.n.r. Jacob Onrust, Eric van Oosterhout, Margreet Haanstra-Heuzeveldt, Herman Harmers
V.l.n.r. Berend Zwiggelaar, Eric van Oosterhout, Hennie Schepers-Dekker, Dick Heyse