GlasDraad Drenthe start glasvezelcampagne in Emmen

Ook voor een aantal adressen in Schoonebeek en directe omgeving

Inwoners en ondernemers in alle kleine kernen en de regio buiten de bebouwde kom van de gemeente Emmen kunnen binnenkort profiteren van stabiel en betrouwbaar internet.
Op 28 april start GlasDraad Emmen een vraagbundeling. Op deze woensdag zal ook samen met de gemeente het convenant worden ondertekend. Als op 12 juli 2021 minstens 50% van de adressen meedoet, is de komst van glasvezel een feit. Eerder organiseerde Glasdraad Drenthe, samen met stichting Snel Internet in het buitengebied Emmen (SIBE) al succesvol een vraagbundeling in het buitengebied van Emmen.

Wethouder René van der Weide en GlasDraad-directeur Pieter van Grunsven ondertekenen het convenant. Foto: Iris Sybom.

Informatie voor bewoners
Vanaf 28 april 2021 ontvangen bewoners en ondernemers informatie van GlasDraad over het project. In mei starten wij met informatieavonden (zie onderaan dit bericht). Tijdens deze avonden nemen wij u graag mee in de voordelen van glasvezel voor uw regio. Meer informatie over deze informatieavonden vindt u op glasdraaddrenthe.nl.

Mooie kans
“Snel internet wordt steeds belangrijker. Als je me vijftien jaar geleden had verteld wat we nu allemaal met internet doen, had ik je gek aangekeken. En dat wordt elk jaar meer. Ik durf niet te beweren dat onze huidige verbinding slecht is, maar de technologie gaat steeds sneller. Laten we daar dan ook op inspelen met een goed netwerk.” Aldus René van der Weide, Wethouder Gemeente Emmen.

GlasDraad-directeur Pieter van Grunsven is enthousiast om te starten in het gebied: “We zijn blij dat we weer aan het werk kunnen in deze bijzondere tijden, waar het belang van een goede internet- en televisieverbinding duidelijk is geworden. De samenwerking met alle betrokkenen is zeer positief. De eerste gesprekken met buurtbewoners laten zien dat er zeker interesse is in glasvezel in de regio. We kijken uit naar een succesvolle vraagbundeling.” 

Riekus Ensing, voorzitter van dorpsbelangen Westenesch, vertegenwoordigde de kleine kernen in de gemeente Emmen. “Ik ben ontzettend blij dat er glasvezel wordt aangelegd in alle kleine kernen. Glasvezel draagt bij aan de leefbaarheid, maar ook aan het vestigingsklimaat van bedrijven. Ik hoop dan ook dat 50% van de mensen glasvezel gaat afnemen. Namens de kleine kernen kan ik dan ook zeggen dat we erg benieuwd zijn en Glasdraad van harte verwelkomen.”

Inschrijven voor glasvezel
Bewoners van de kleine kernen en de regio buiten de bebouwde kom van Emmen kunnen zich vanaf 28 april inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Dit kan via de website: www.glasdraaddrenthe.nl.

Over GlasDraad Drenthe
De vraagbundeling is een initiatief van GlasDraad. GlasDraad heeft de ambitie om bewoners en ondernemers van buitengebieden en kleine kernen toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. In Emmen gaat het in totaal om ruim 3.800 huishoudens en bedrijven.

Overzicht betreffende gebieden

Overzicht geplande informatieavonden