Word ook energiecoach en help inwoners energie te besparen.

Gemeente Emmen en Drenthe College bieden gratis training Energiecoach aan

Steeds meer inwoners hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vaak weten ze niet hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Dit kan soms al heel eenvoudig. De gemeente Emmen en het Drenthe College geven een gratis training om vrijwillige energiecoaches op te leiden. De coach geeft inwoners meer inzicht en handige tips om de rekening naar beneden te krijgen.
Wethouder Pascal Schrik: “We zetten energiecoaches in om inwoners te voorzien van nieuwe inzichten en slimme tips om te besparen. Nu wordt er nog te vaak onnodige energie verbruikt. Met de tips uit een gratis afspraak met een energiecoach kunnen inwoners al snel een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen. En dat is in deze tijd met hoge energieprijzen mooi meegenomen.”


Training
Maandag 26 september 2022 start de training voor energiecoach. Maandag 19 september is een eerste kennismaking. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen.
De training vindt plaats op het Drenthe College. Na afloop blijven de coaches verbonden aan het Drenthe College. Aanmelden voor de training kan door een mail te sturen naar energie@emmen.nl.


Gratis advies van een energiecoach?
Op dit moment zijn er meer dan 50 energiecoaches in Emmen actief. Een grote groep van enthousiaste mensen, die samen aan de slag zijn om inwoners in de gemeente Emmen te helpen met de energierekening.
Wilt u advies van een energiecoach? Boek dan een bezoek via www.emmengeeftenergie.nl.