Zorgverzekering op maat: Tijd om over te stappen?

Alleen betalen voor zorg die nodig is  

Iedereen heeft andere zorgwensen. Daarom is het belangrijk een zorgverzekering te kiezen die past bij  de zorgbehoefte tegen de scherpste premie. Dat noemen we Zorgverzekering op Maat. De gemeente  Emmen biedt inwoners ook dit jaar advies en begeleiding bij het vergelijken van zorgverzekeringen.  Dat gebeurt samen met Poliswijzer.nl.  

Met Zorgverzekering op Maat kunnen inwoners zorgverzekeringen vergelijken met de digitale zorgverzekeringvergelijker op www.poliswijzer.nl/emmen. Inwoners die hulp of advies nodig hebben bij  het online vergelijken kunnen daarvoor ook terecht bij Poliswijzer.nl. Wethouder Raymond Wanders:  “We willen hiermee inwoners van onze gemeente helpen een zorgverzekering te kiezen die bij hen past  en voorkomen dat mensen onnodig te veel betalen. Zeker in deze tijd. Met de vergelijker en de  ondersteuning bij het kiezen maken we dat mogelijk.” De vergelijker is vanaf maandag 21 november  beschikbaar.  

Zorgseizoen 2023 

Vanaf 21 november maken zorgverzekeraars de nieuwe premies en voorwaarden voor 2023 bekend en kunnen inwoners overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Overstappen kan tot en met 31 december 2022. Daarbij is het goed om te weten dat per 1 januari 2023 alle collectieve kortingen  vervallen. Het invullen van de online vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij de persoonlijke situatie.  

Telefonische begeleiding 

Inwoners kunnen hulp en advies krijgen bij het doorlopen van Poliswijzer.nl. Hiervoor is ook dit jaar een  speciaal telefoonnummer beschikbaar voor inwoners van de gemeente Emmen. Inwoners kunnen zowel  appen als bellen: het telefoonnummer is 050 2111455 en het whatsapp nummer is +31 050 2111456.