Bewustwording discriminatie, films vertoond in gemeente Emmen

 In het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart, biedt het Meldpunt discriminatie Drenthe in samenwerking met de gemeente Emmen een gratis toegankelijke film aan. De film ‘ The Hate U Give’ wordt vertoond in Emmen en Klazienaveen. Na de film is er ruimte voor een gesprek.


‘The Hate U Give’ vertelt het verhaal van Starr Carter, die in twee werelden leeft: de arme, zwarte wijk waar ze woont en de grotendeels blanke privéschool waar ze studeert. Als ze ziet hoe haar jeugdvriend door een politieagent wordt doodgeschoten, staat ze aan alle kanten onder druk en moet Starr moeilijke keuzes maken.
Deze film is ook geschikt voor jongeren. Aansluitend is er ruimte voor gesprek met de bezoekers. De film wordt op zaterdag 6 april vertoond in Loods 13 in het Rensenpark in Emmen. Aanvang 13.00 uur. Ook wordt de film binnenkort vertoond op een locatie in Klazienaveen. Wanneer dit precies is en waar wordt vermeld op de website van het Filmhuis. Toegang is gratis, maar wel verplicht aanmelden vooraf bij filmhuisemmen.nl

Iedereen telt mee
Recent onderzoek toont aan dat één op de vier mensen wel eens of vaker wordt gediscrimineerd. Burgemeester Eric van Oosterhout:  ‘Helaas blijkt discriminatie nog steeds een realiteit te zijn die te vaak voorkomt. In Emmen erkennen we dat iedereen uniek is, het zijn juist de verschillen die onze gemeenschap zo kleurrijk en boeiend maken. We blijven ons inzetten om deze ongelijkheid te bestrijden en een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen gelijke kansen heeft.’


Meld het wel!
Discriminerend of racistisch gedrag vindt vaak onbewust en onbedoeld plaats, terwijl de negatieve gevolgen voor de persoon in kwestie levensecht zijn. Buitengesloten worden, bijvoorbeeld op basis van afkomst, geaardheid en beperking, versterkt kansenongelijkheid en veroorzaakt (mentale) gezondheidsproblemen.Inwoners uit Drenthe die zich gediscrimineerd voelen of die zien dat een ander gediscrimineerd wordt, kunnen dit melden op discriminatie.nl of bellen naar 0800 0880.