Bloemen en Planten Voordeel viert het tienjarig bestaan

Bloemen en Planten Voordeel aan De Pallert 22 bestaat op zondag 3 april alweer tien jaar. Eigenaren zijn André en Ina de Jong. Zij nodigen iedereen uit voor een hapje en een drankje op vrijdag 8 april om dit te vieren.

Dat is dit jaar niet het enige heuglijke feit: het bedrijf bestaat in augustus reeds 35 jaar. “Ik zit mijn hele leven al in de bloemen”, vertelt André. “Ik stond eerder altijd op markten, momenteel doe ik er nog maar één markt, in Neuenhaus.”

Jaren geleden, toen de dochters Tessa en Gerda en zoon Anne werden geboren, stopte Ina met werken. “Ik wilde er gewoon voor de kinderen zijn”, zegt zij. “Toen zij wat groter werden, ben ik een klein winkeltje in bloemen en planten begonnen bij ons huis in Oranjedorp. Dat groeide uit tot een grote winkel.”

Tien jaar geleden namen André en zijn compagnon de winkel aan De Pallert over. Na verloop van tijd werd de winkel in Oranjedorp gesloten, zodat Ina zich geheel op de winkel in Schoonebeek kon richten. André deed eerst de bevoorrading. “Ik dacht, dat een winkel niets voor mij zou zijn.” Inmiddels denkt hij daar heel anders over.

In het begin had de winkel het concept van een overdekte markt. Dat is wel veranderd. “De mensen willen naast de bloemen en planten luxere dingen hebben. Daarop hebben we natuurlijk ingespeeld”, aldus Ina.

Het assortiment is derhalve veelomvattend. De winkel is aangesloten bij Euroflorist, een wereldwijd netwerk, zodat overal ter wereld bloemen en planten kunnen worden bezorgd.

André en Ina voelen zich thuis in Schoonebeek. Omdat één van hun dochters kanker heeft gehad, houden zij jaarlijks op Wereldkankerdag, 15 februari, een actie. “De Schoonebekers staan er dan, zodat we altijd een mooi bedrag kunnen overmaken. Onze dochter heeft trouwens onlangs haar haar geschonken aan Stichting Haarwens.”

Ina en André worden in hun werk bijgestaan door Kerina Ensing en hun dochters. Zoon Anne zit niet in de bloemen, hij is onderhoudsmonteur.

Bloemen en Planten Voordeel
De Pallert 22
www.facebook.com/bloemenenplantenvoordeel.nl

Tekst en foto: Esselien de Groot