Koops Groente en Fruit voorziet Schoonebekers van hun producten

Koops Groente en Fruit uit Hollandscheveld is een begrip in diverse dorpen, waaronder Schoonebeek. Met veel plezier voorzien Ronny en Alida Koops inwoners van verse groente en vers fruit. Zij rijden op woensdag hun route in Schoonebeek tot Nieuw-Schoonebeek aan toe.

“Ja, we zijn daarmee ongeveer de laatste der Mohikanen”, lacht Ronny. Dat deze ‘ouderwetse’ service wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat Alida en Ronny een vaste klantenkring hebben.

Trots
Ronny werkt al sinds 1992 bij het bedrijf, dat toen nog Ten Buur heette. In 1998 trad hij toe tot de vof en in 2011 nam hij het bedrijf over. Dagelijks werken Ronny en Alida met heel veel plezier en tonen vol trots hun bedrijf, waarin al voorbereidingen zijn getroffen voor de volgende dag.

Naast de routes in allerlei dorpen staan Ronny en Alida nog op twee markten op vrijdag in Koekange en op zaterdag in Slagharen.

Ook seizoensgebonden producten
“Wij leveren allerlei soorten groente en fruit en uiteraard ook de seizoensgebonden producten als boerenkool en hutspotten. Die snijden we allemaal zelf. We verkopen daarbij ook rookworst en dobbelsteentjes spek”, vertelt Alida. “Verder zorgen we voor het zachte fruit in het seizoen. Daarbij verkopen we ook diverse sappen.” Daarvoor maken Ronny en Alida gebruik van streekproducten. De verkoop vindt trouwens ook plaats bij het bedrijf aan de Abraham Niehuesstraat 16 in Hollandscheveld.

Koops Groente en Fruit
06-53649078
www.facebook.com/koopsgroenteenfruit

Tekst: Esselien de Groot
Foto: fam. Koops