Trijnie Barla van Back2Motion: “We hebben een superteam”

Trijnie Barla zet sinds 1 januari de fysiotherapiepraktijk in Nieuw-Schoonebeek zelfstandig voort onder de naam Back2Motion. “Al heet het in de volksmond nog steeds Dorgelo”, aldus Trijnie. Zij zit al 25 jaar in het vak en werkt inmiddels reeds twaalf jaar in Nieuw-Schoonebeek.

De naam Back2Motion verwijst zowel naar de rug als het weer in beweging komen. “Wij vonden dat als team een pakkende naam”, vertelt Trijnie. Zij heeft het naar haar zin in Nieuw-Schoonebeek en weet zich omringd door de medewerkers. “We hebben een superteam, bestaande uit acht personen: vijf therapeuten, een fitnessbegeleider en twee administratieve krachten. Ons werkgebied strekt zich uit tot Weiteveen, Coevorden, Emmen en Ter Apel.

In de loop der jaren is gebleken, dat veel cliënten kiezen voor een bepaalde therapeut waarbij de afstand minder een rol speelt. “De patiënten staan bij ons centraal. We zijn vriendelijk, warm en toegankelijk”, stelt Trijnie. “Onze agenda’s zijn dan ook vol.”

Expertise
De praktijk kent vele specialisaties. “Elke collega heeft eigen expertise, dus we bieden een omvangrijk pakket aan diensten. Voorbeelden zijn naast de reguliere fysiotherapie, manuele therapie, we hebben schouderspecialisten en we bieden hydrotherapie in zwembad De Slagen in Schoonebeek.” Bovendien is er een moderne sportschool, waar dagelijks mensen actief zijn.

De praktijk behandelt veel chronisch zieke patiënten. “We hebben patiënten, die kampen met Parkinson, maar ook veel die lijden aan Long-COVID. Ik ben momenteel bezig met een post-hbo voor ademhalings- en ontspanningsoefeningen, die een uitkomst kunnen zijn voor mensen met chronische vermoeidheid, een burn-out of longklachten.” Trijnie is bovendien littekenspecialist. “Littekens kunnen bewegingen beperkingen, dus dat verdient zeker aandacht.”

Back2Motion is geopend van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00/20.00 uur. De sportschool is elke dag open van 7.00 tot 21.30 uur en de praktijk is op zaterdag geopend van 9.00 tot 12.30 uur.

Back2Motion
Europaweg 150, Nieuw-Schoonebeek
0524-542134
www.backtomotion.nl

Tekst: Esselien de Groot
Foto: Fotostudio 9 (Nieta Karsten)