Dorpsbelangen Schoonebeek helpt bij actie ‘Soep op de Stoep’

Op 2 maart werd in de gemeente Emmen de actie ‘Soep op de Stoep’ georganiseerd. Maar liefst 1500 koppen soep werden door inwoners uitgedeeld aan inwoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De soep en hun brengers werden welkom ontvangen. Ook Dorpsbelangen Schoonebeek hielp mee aan deze hartverwarmende actie, door mee te helpen de juiste adressen te verzamelen en door te helpen de soep te brengen. Daarnaast hadden we er een attentie namens DBS aan toegevoegd.

Zie hier het persbericht van de organisatie over deze actie.

SOEP OP DE STOEP
verbinden van inwoners door inwoners

2 Maart 2021. Juist in deze bijzondere tijden is contact en omkijken naar elkaar zo belangrijk. De drie gemeentes in Zuid-Oost Drenthe, lokale bedrijven als Tejin en Emmtec, FC Emmen, ToGetThere, horeca bedrijven en Welzijnsorganisatie Sedna hebben de handen in een geslagen om een lekkere kop snert aan inwoners aan te bieden.

Al eerder vonden lokaal al succesvol diverse soep-acties plaats. Een mooi middel om aan elkaar te laten zien dat iedereen belangrijk is en dat we naar elkaar omkijken. Zeker in corona tijden moeten we elkaar niet uit het oog verliezen. Ook deze actie van 1500 koppen soep werd dankbaar ontvangen door inwoners. Even een praatje maken met de vele vrijwilligers die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt. Juist de kracht zit erin dat we hierin samen optrekken met dorp coöperaties, Erkende Overleg Partners en alle mensen die zich spontaan melden om op korte termijn de handen uit de mouwen te steken. Naast de soep werden mensen geattendeerd op het (lokale) hulp aanbod om eventueel gebruik van te kunnen maken.