Een ontspannen vakantie op het water

Bij het woord ‘Drenthe’ denken we niet meteen aan water. Ik zou bijna zeggen: natuurlijk niet! Wij associëren Drenthe voornamelijk met heerlijk fietsen in de bossen, rustig wonen en Daniël Lohues.  Niks mis mee! Maar er is in Drenthe zoveel méér te beleven.

Een compleet andere kijk
Wanneer u met een boot door onze mooie provincie vaart, ziet u alles met een totaal andere blik, de wereld ziet er anders uit. Bekende plekken tonen een totaal andere kant en honderd meter vanaf een overbekende locatie verandert de wereld in een onbekend sprookjesland. Bob Vredeveld weet daar alles van en vertelt erover.

Huur eens een boot
Bob verhuurt van juni tot en met september zijn motorkruiser. Huurders komen uit het hele land, maar helaas zijn er nauwelijks Drenten die zijn boot huren. En dat vindt Bob een gemiste kans.  Daarom probeert hij meer mensen uit deze omgeving enthousiast te maken om eens het avontuur aan te gaan en te genieten van een ontspannen, stressloze vakantie.

Foto: B Vredeveld

Mooie vaarwegen
Bob: “Er zijn zoveel mooie vaarwegen hier in de omgeving. De boot ligt in Zandpol en van daaruit kun je al drie kanten op: Hoogeveen, Ter Apel, Almelo. De Veenvaart is de laatste jaren enorm gepromoot en er zijn vele faciliteiten gerealiseerd. Varen met een boot is relaxed, een prachtige manier om te onthaasten. In een weekend kom je ongeveer tot Ter Apel en terug, voor langere afstanden is meer tijd nodig. Ik voorzie de mensen graag van een uitgestippelde route, maar help ook met het uitzetten van een eigen route.”

Foto: B Vredeveld

Uitgebreide uitleg
Ik kan me voorstellen dat u denkt “Ik heb nog nooit met een boot gevaren, kan ik dat wel?” In dat geval kan ik u geruststellen. Als u de boot huurt, krijgt u vooraf al uitleg onder andere over de boot en de verkeersregels op het water en wanneer u de boot komt ophalen, geeft Bob een uitgebreide praktijkles.  Pas als hij er gerust op is, gaat u zelfstandig op weg. 

Zin om het eens te proberen? Kijk op: www.huureenbootdrenthe.nl of bel 06-45554822.

Doen!

Tekst: Corry Snieder